PREPORUKA SPORT

OL-STAR: Tim svijeta bolji od SAD, Bogdan Bogdanović MVP

Foto: Twitter/Sacramento Kings

Srbin, a MVP na NBA Ol-staru. Zvuči pomalo nestvarno, ali… Bogdan Bogdanović ne samo da je zaigrao na ,,vikendu svih zvijezda”, već je u Los Anđelesu proglašen za najboljeg igrača utakmice ,,Zvijezde u usponu”. Kako je odigrao protiv američke selekcije za ,,Tim svijeta” – i ne čudi, piše Darko Nikolić za ,,Blic sport“.

Repezentativac Srbije je kao u transu zatrpavao koš ekipe SAD, nastupajući za ekipu sastavljenu od stranih a mladih igrača koji tek godinu ili dvije nastupaju u najjačoj ligi svijeta. I, radio je to – onako kako on to inače radi.

Možda do ove noći nisu baš svi ljubitelji NBA lige znali ,,ko je taj 25-godišnji novajlija u Kingsima”, ali kada je počeo njegov šou u ,,gradu anđela” – mnogi su ostali u nevjerici.
Jer, Bogdanović je davao koševe i sa deset metara, uživao na parketu sa saigračima iz ,,Tima svijeta”, a američkoj selekciji je u trijumfu od 155:124 ubacio 26 poena i to za samo 21 minut na parketu.
Koš SAD je zatrpao trojkama: šutirao ih je 7/13, za dva je imao šut 2/3, sa linije penala 1/2, a svojoj ekipi je pomogao i sa šest asistencija, četiri skoka i jednom osvojenom loptom.
Igrao je – ovako. Ne, tačnije, uživao je – ovako:

U Bogdanovom timu istakli su se još i saigrač iz Sakramenta Badi Hild sa 29 poena, Jokićev klupski kolega iz Denvera Džamal Marej sa 21, te hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 18. U američkoj selekciji naročito se izdvojio bek/krilo Bostona Džejlen Braun sa 35 poena, nova nada Lejkersa Kajl Kuzma je ubacio 20, a još jedan talentovani ,,Kelt” Džejson Tejtum 15.

Foto: Twitter/Sacramento Kings

Ipak, svi oni su ostali u sijenci MVP-a iz Srbije, Bogdana Bogdanovića, kome je nagradu za najkorisnijeg igrača utakmice uručio bivši as ,,kraljeva” iz Sakramenta, svojevremeno saigrač Divca i Stojakovića, Kris Veber. Po svemu viđenom u Los Anđelesu – zasluženo.

Tim svijeta – Tim SAD 155:124

Tim svijeta: Ben Simons 11p, 13as, 4os, 6sk, Badi Hild 29, Džamal Marej 21, Dario Šarić 18, Džoel Embid 5, Bogdan Bogdanović 26p (šut za tri 7/13, za dva 2/3, sl. b. 1/2), 6as, 4sk, 1os, 1iz za 21 min., Domantas Sabonis 13p, 11sk, Frenk Ntilikina 6, Lauri Markanen 15, Dilon Bruks 11

Tim SAD: Denis Smit 7, Donovan Mičel 7p, 7as, Džejlen Braun 35p, 10sk, Brendon Ingram 8, Džon Kolins 11, Kajl Kuzma 20, Džejson Tejtjum 15, De'aron Foks 4, Torean Prins 8, Kris Dan 9, Lonzo Bol nije igrao, Malkolm Brogdon nije igrao

Izvor: sport.blic.rs