DRUŠTVO PREPORUKA

MP: U toku podnošenje predloga za „Oktoih“ nagradu

Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ obavještava javnost da se predlozi za Nagradu za 2017. godinu podnose do 15. novembra 2017. godine.
Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu/građanki Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.
Ukupno se mogu dodijeliti 3 nagrade.
Predlog se podnosi u pisanoj formi sa naznakom „Ne otvaraj“ i mora biti obrazložen. Pored ličnih podataka obrazloženje treba da sadrži informacije koliko je godina predloženi kandidat radio u vaspitno-obrazovnoj djelatnosti;
koje izuzetne rezultate je postigao u oblasti u kojoj se dodjeljuje nagrada; o obrazovno-vaspitnim ustanovama u kojima je radio i u kom periodu;
napredovanju u službi – priznanjima i nagradama, doškolovavanju i stručnom usavršavanju, te spisak objavljenih stručnih i naučnih radova; učešću i doprinosu u unapređenju obrazovno-vaspitne djelatnosti; osvojenim nagradama na međunarodnim i državnim takmičenjima; izvještaj o utvrđivanju kvaliteta rada vaspitno-obrazovne ustanove.

Detaljne informacije nalaze se na sajtu Ministarstva prosvjete www.mps.gov.me

Državna nagrada „Oktoih“ ustanovljena je 1970. godine i najveće je crnogorsko priznanje za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te učeničkog i studentskog standarda. U jednoj godini mogu se dodijeliti najviše tri „Oktoih” nagrade, a do sada je dobilo 127 pojedinaca i 62 ustanove.