DRUŠTVO SLAJDER

U DANILOVGRADU POČELA MANIFESTACIJA ,,RIJEKOM ZETOM”: Titula najljepše pripala Anđeli Raspopović, Hari održao koncert za pamćenje (foto)

Spektakularni vatromet, izbor ljepotice, bogat kulturno-zabavni program i koncert   bosanskohercegovačkog sastava ,,Hari Mata Hari“ obilježili su sinoć početak manifestacije ,,Rijekom Zetom” koja se održava ispod gradskog mosta u Danilovgradu. Novoizgrađeni amfiteatar na obali Zete bio je nedovoljan prostor za sve poklonike ove tradicionalne manifestacije.

Na takmičenje za najljepšu prijavilo se 16 djevojaka, a titulu Mis rijeke Zete dobila je Danilovgrađanka Anđela Raspopović, prva pratilja je Aleksandra Stojanović, a druga Simona Krkotić. Djevojke su šetale u haljinama koje je kreirao Aleksandar Dado Jovanović. Tri najljepše dobile su novčane nagrade, vrijedne poklone od m:tel-a i kozmetiku.

Nastup Harija Varešanovića i njegovog benda donio je posebnu energiju na obale Zete, a sa svakom pjesmom atmosferu su doveli do usijanja.

-Nastupali smo u većini gradova u Crnoj Gori, ali do sada nismo bili u Danilovgradu. Ovdje je sjajna atmosfera, vi ste gostoljubivi domaćini i prekrasna publika-rekao je Varešanović.

Nizale su se ,,Kad dođe oktobar”, ,,Ne lomi me”, ,,Sarajevo ljubavi moja”…Svaku pjesmu publika je ispratila ovacijama.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su i Slobodan Kovačević, Dušanka Belada i članice plesnog kluba ,,Matrix” Valerija Gajević i Marija Rakočević.

Sumirajući utiske nakon  završene prve večeri Bojan Brajović, direktor Centra za kulturu Danilovgrad kazao je za naš portal da je ,,Rijekom Zetom” manifestacija koja predstavlja krunu kulturnog ljeta.

– Izuzetno sam zadovoljan kako je protekla ova prva noć. Publika je uživala u programu. Grupa ,,Hari Mata Hari” opravdala je sva naša očekivanja. Tu smo da se družimo, što je i cilj ovakvih okupljanja-kazao je Brajović.

On je podsjetio na događaje i manifestacije koji su održani tokom ljeta.

-Upriličili smo obilježavanja godišnjice Martinićke bitke, Internacionalni festival folklora, Katunske sportske igre, Spuško ljeto…Dio ovih manifestacija je završen, neke traju, a sve su, kao i ova večeras bile izuzetno posjećene. Raduje činjenica da  svaki novi događaj koji organizujemo bude posjećeniji od prethodnog. Osim Danilovgrađana, ovakve manifestacije privlače i goste iz drugih krajeva Crne Gore kao i turiste koji se  zadržavaju u našem gradu-kazao je Brajović.

Program su vodili Branislav Kadić, Danijela Mijajlović i Katarina Makočević. Pokrovitelj manifestacije je Opština Danilovgrad, organizatori Centar za kulturu i Turistička organizacija.

Već danas posjetioce od 8:30 do 12 sati očekuje Sajam zdrave hrane, starih zanata i suvenira u Gradskom parku na Trgu 9. decembar, a od 10 sati biće organizovano takmičenje ribolovaca ,,Udicom na plovak” na Gradskoj plaži u Danilovgradu, ispod gradskog mosta.

This slideshow requires JavaScript.

U nedjelju, završnog dana, od 11 do 16 sati biće održano takmičenje u spremanju riblje čorbe ispod gradskog mosta, od 12 do 13.30 sati takmičenje u preplivavanju Rijeke Zete na Gradskoj plaži u Danilovgradu, od 13:30 do 15 sati Igre bez granica na vodi, takođe na gradskoj plaži, a od 14 do 15 sati takmičenje u trci drvenih lađa-dvosjed na dionica Bogićević (Kićunov mlin) – Gradski most.

Zatim, od 15 do 16 sati biće takmičenje u skokovima sa skakaonice na gradskoj plaži u Danilovgradu, od 16:30 do 17 sati revijalni skokovi sa Gradskog mosta, dok od 20 sati slijedi svečano zatvaranje manifestacije uz bogat kulturno-umjetnički program u amfiteatru ispod Gradskog mosta.

This slideshow requires JavaScript.

V.T.

Foto: B. Šekularac

 

2 Responses to U DANILOVGRADU POČELA MANIFESTACIJA ,,RIJEKOM ZETOM”: Titula najljepše pripala Anđeli Raspopović, Hari održao koncert za pamćenje (foto)