ART PREPORUKA

LJETNJI KAMP ZA KAMERNU MUZIKU: Završni koncerti učesnika večeras na Cetinju i sjutra u Podgorici

Duvački kvintet Ljetnjeg kampa

Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku biće održani u subotu, 12.avgusta, u Ministarstvu kulture na Cetinju i u nedjelju, 13. avgusta u KIC-u Budo Tomović, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.
Mentori i saradnici Ljetnjeg kampa su osmislili dva različita koncertna programa za dva grada, u okviru koga će se predstaviti po deset raznovrsnih kamernih ansambala, i kamerni orkestar. Mnogi od ansambala koji će se predstaviti na koncertu sastavljeni su na Ljetnjem kampu za kamernu muziku, a ima i onih koji su na kamp došli kao već formirani ansambli na početku svog umjetničkog sazrijevanja u sviranju kamerne muzike.
U širokom repertoaru ovogodišnjeg Ljetnjeg kampa za kamernu muziku su kompozicije Baha, Hendla, Korelija, Hajdna, Mocarta, Betovena, Kvanca, Čajkovskog, Šumana, Sibelijusa, Sen Sansa, Dvoržaka, Vagnera, Hindemita, Dancija, Pjacole i itd. Na oba koncerta sviraće i mentori, među kojima su ugledni umjetnici i muzički pedagozi: violinisti Anton Martinov i Marko Simović, pijanistkinja Nataša Popović, violončelistkinja Eva Fait, oboistkinja Nadica Ristić Simović, flautistkinja Žana Lekić, i klarinetista Veljko Klenkovski.

Gudački orkestar Ljetnjeg kampa

Na kraju oba koncerta nastupiće Kamerni orkestar Ljetnjeg kampa za kamernu muziku koji okuplja sve gudače, pod vođstvom Antona Martinova.
Ovogodišnji Ljetnji kamp za kamernu muziku okuplja preko četrdeset učesnika iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Kipra, Kazakstana, Francuske.
Završni koncert u Podgorici dio je programa manifestacije ,,Podgoričko kulturno ljeto 2017”.
Ljetnji kamp za kamernu muziku organizuje Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ uz podršku Ministarstva kulture, Fondacije Petrović Njegoš, Francuskog instituta, Glavnog grada Podgorice, Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ i prijestonice Cetinje.

kud duga