DRUŠTVO SLAJDER

PREDRAG JOKIĆ U OGLEDALU: Da sam u prilici imao bih pitanje za Nikolu Teslu

Crnogorski vaterpolista Predrag Jokić ovogodišnji je dobitnik priznanja ,,Zlatna zvijezda crnogorskog sporta”, koje će Olimpijski komitet Crne Gore ubuduće dodjeljivati svake četvrte godine. Proslavljeni predstavnik naših „ajkula“ ovo priznanje dobio je povodom deset godina od prijema COK-a u Međunarodni olimpijski komitet. Jokić je trenutno angažovan u klubu Hanover u Njemačkoj, a ovih dana boravio je u Crnoj Gori što je bila prilika da za čitaoce Montenegro magazina u rubrici ,,U ogledalu“ otkrije malo poznate detalje iz privatnog života.

Rođen je u Kotoru u februaru 1983. godine a igračku karijeru započeo je u VK  Jadran sa kojim je osvojio tri titule i dva kupa. Za najboljeg sportistu Crne Gore proglašen je 2004. godine kada je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio srebrnu medalju na OI u Atini. Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Evropsko prvenstvo 2000. u Lenenu i 2002. godine u Bariju. U seniorskoj reprezentaciji prvi put je igrao na zvaničnom takmičenju na EP 2003. u Kranju kada je Srbija i Crna Gora osvojila zlatnu medalju. Na Svjetskom prvenstvu iste godine 2003. osvojio je bronzanu medalju i zlatnu medalju na SP 2005. godine u Montrealu. Sa reprezentacijom Crne Gore osvojio je zlatnu medalju na EP 2008. u Malagi.

Kaže da ga u djetinjstvo vraća miris pokošene trave, da voli da jede hranu spremljenu na roštilju, a ,,Emocionalna inteligencija“ je knjiga koju preporučuje.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?
– Na selo i miris pokošene trave.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Bilo je to u vrijeme mog angažmana  u PVK Jadran kada sam imao 16 godina. Sjećam se da sam kupio majicu, a ostatak sam potrošio na drugare.

Na čemu insistirate u poslu?
– Prvenstveno na satisfakciji samim sobom.

Koju knjigu/film biste preporučili?
– Vašim čitaocima, ukoliko nijesu, preporučio bih da pročitaju knjigu ,,Emocionalna inteligencija”. Kada je izbor filma u pitanju, tu uvijek biram neka ostvarenja sa istorijskom tematikom.

Koje jelo najviše volite?

– Na prvom mjestu to su jela sa roštilja.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Poštovanje i razumijevanje.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Da je kojim slučajem to izvodljivo, volio bih da mi Nikola Tesla da odgovore na pitanja u vezi svega što se zadnjih decenija nagađa.

Putovanje koje pamtite?
– Bio sam na različitim mjestima i krajevima ali za ovu priliku izdvojio bih posjetu Baliju.

Pjesma Vašeg života je?
-Biram Monty Python i numeru „Always look on the bright side of life“.

I.M.