KULTURA

VIDEO: The Killers predstavili novi hit

Zvijezde nultog dana EXIT festivala, bend The Killers podijelili su sa fanovima prvi singl sa predstojećeg petog albuma „Wonderful Wonderful“ koji će svjetlost dana ugledati u narednim mjesecima.

„The Man“ je premijerno predstavljen na BBC radiju u kultnoj emisiji Annie Mac kao „najvrelija pjesma na svijetu“ i predstavlja fanki glem-rok numeru koja je pravljena za žurke i festival.

Pjevač i frontmen benda Brendon Flauers predstavljajući novu pjesmu otkrio je kako će izgledati i omot za singl na kom je njegov sin Henri. Kako je rekao za BBC, ideja je došla od kultnog muzičkog fotografa i režisera Entonija Korbijna, koji je inače i ranije sa bendom radio na vizuelnom identitetu njihovih albuma. Korbijn je poznat prije svega po dugogodišnjoj saradnji sa grupama Depeche Mode, U2, Coldplay i Arcade Fire, ali ćemo njegove spotove odsada gledati za nove hitove Kilersa, dok se njegov sin pojavljuje i u spotu.

Inače, numeru je producirao Džek Najf Li, poznat po saradnji sa megazvijezdama poput U2, Robija Vilijamsa, Tejlor Svift i R.E.M,  a prema zvaničnom obavještenju koje su Kilersi izdali, novi album će uskoro biti gotov i biće to, kako kažu, „njihov najnapredniji i najotvoreniji album, krcat zvučnim refrenima i himnama koje će puniti stadione“.
Kilersi su već tokom  koncerta u Atlantik Sitiju, prvog na vrlo ekskluzivnoj turneji u okviru koje će svirati i u Novom Sadu već izveli jednu pjesmu  – „Run for Cover”.

Izvor: rtcg.me