DRUŠTVO PREPORUKA

MATURA: Ovako se 4 J Gimnazije ,,Slobodan Škerović” oprostilo od razredne Vesne Kovačević

Učenici 4 J sa razrednom

Polumaturske i maturske svečanosti posebno su važne za učenike koji uspješno završavaju jedno poglavlje školovanja i profesore koji ispraćaju generacije kojima su prenosili znanje prethodne četiri godine. I uvijek su ovakva slavlja prepuna emocija i trenutaka koji se pamte tokom života. Učenici 4 J podgoričke Gimnazije ,,Slobodan Škerović” pamtiće trenutak kada je njihov drug Nikola Spasojević, u ime odjeljenja, pročitao govor koji su, proslavljajući maturu u hotelu ,,Hilton”, uputili odjeljenskom starješini, profesorici Vesni Kovačević. Njihove emocije pretočene u riječi, prenosimo u cjelini:

 

Profesorica Vesna Kovačević i Nikola Spasojević

,,Dobro veče,

Najprije, želim da čestitam svim maturantima uspješan završetak srednje škole i poželim im ugodno matursko veče. Pozdravio bih i u ime odjeljenja 4-J i sve profesore, među kojima posebno izdvajamo našeg odjeljenskog starješinu Vesnu Kovačević.

 Kroz duge četiri godine na časovima bi nam pričala o ženama borcima, a zapravo pokazala nam je ženu borca uživo. Borila se za odjeljenje koje je više filozofiralo, a manje učilo, za skupinu kontrasta zvanu “ko li vas spoji”. Nemarnost po nemarnost, neopravdani po neopravdani, naučili smo da poštujemo vrijeme. Sada, dame i gospodo, izvadite list hartije. Pišite -najbolja razredna na svijetu, čitajte- Vesna Kovačević. Rekli bismo, prosto, hvala. Naše uvijek iskreno i vječno nevoljeno odjeljenje na kraju svega pamtiće samo lijepe trenutke. I ostaćemo ono što jesmo, i ovog, potonjeg školskog poneđeljka.”

Mn.M.

Foto: B. Šekularac

One Response to MATURA: Ovako se 4 J Gimnazije ,,Slobodan Škerović” oprostilo od razredne Vesne Kovačević