MAGAZIN SLAJDER

BOJANA JELIĆ U OGLEDALU: Nadam da nikada neću uspavati ovo dijete u sebi


Današnja gošća rubrike Montenegro magazina ,,U ogledalu” je Bojana Jelić, autorka i voditeljka emisija ,,Svijet ljepote”, ,,Kućni ljubimac” i ,,Modna scena” na TV 777.
Bojana je studentkinja na Fakultetu političkih nauka, smjer novinarstvo. Rođena je u Nikšiću, a živi u Podgorici. Kaže da su je ljubav i posao dovele u ovaj grad i da nijednog momenta nije zažalila. Porodica joj, dodaje ona, nedostaje, ali na svega su pedesetak kilometara udaljenosti.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Asocira me na igru, na ples, bezbrižnost. Uvijek sam bila okružena veseljem, srećom, dobrim prijateljima, rodbinom. Smisao dana mi je bio, da kada se probudim i obavezno doručkujem, okupim svoje tri sestre i zajedno idemo u realizaciju novih ideja koje bi nam toga dana pale na pamet… Asocira me na miris doma, snijeg, topao zagrljaj ukoliko nešto ne ide kako treba, kritike ukoliko pogriješim, greške koje su kasnije postale iskustvo. Mnogo je toga što me i danas vuče da se vratim u to vrijeme, ali se nadam da nikada neću uspavati ovo dijete u sebi. Njegova vedrina me tjera da idem dalje, koliko god da je teško ili nemoguće.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Uvijek sam se trudila da nađem način da zaradim, da budem samostalna, da ne tražim nešto već da to i stvorim. Još kao djevojčica u srednjoj školi radovala sam se ljetu i momentu kada ću moći da radim sezonski i time sakupim dovoljno novca za školu. Moram priznati da su roditelji bili ponosni što su nas izveli na pravi put, gurnuvši nas od sebe i savjetujući da u životu možemo da ojačamo i budemo kvalitetne osobe ukoliko se zaista trudimo i ulažemo u sebe. Nikada mi ništa nije falilo u životu. Uvijek sam imala dovoljno, ali bih najsrećnija bila kada bih  sama zaradila novac.Prvi honorar sam zaradila nakon jednomjesečnog rada u  hotelu, gdje sam sa svojim društvom pošla u nova iskustva. Prva plata je bila ovjekovječena  mnoštvom poklona porodici i naravno, slavlju uz izlazak u diskoteku.

Intervju sa Jelenom Bačić-Alimpić

Na čemu insistirate u poslu?

– Insistiram na inovativnosti. Biti drugačiji u 21. vijeku je, po meni, zaista nešto posebno. Biti drugačiji je nešto što ne srećemo rijetko. U želji da se ukalupimo u današnjicu, zanemarujemo sebe, svoje potrebe i želje. Skrećemo sa puta, gubeći identitet i svoje JA. Upravo to su parametri za uspjeh. Izgraditi i ulagati u sebe, prenoseći svoje znanje na posao i drage ljude, biti inovativan, poseban, temeljan i posvećen poslu koji obavljate. Na taj način će vas i drugi prepoznati, poštovati i cijeniti.

Koju knjigu/film biste preporučili?

– Radije bih knjigu preporučila. Treba vam više vremena da se uključite u tok, a da pritom sami zamišljate situacije kako bi to izgledalo, režirajući u svojoj glavi film. Svakako bih savjetovala da pročitate ,,Posljednji anđeo” od Endrua Dejvidsona. Izuzetno komplikovano književno djelo, koje će vas odvesti u druge dimenzije života, teške priče, teškog života i neprestane borbe za isti, koju ljubav motiviše za opstankom u ovom surovom svijetu.

Koje jelo najviše volite?

– Pasta! U svakom obliku, ukusu i boji.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Za pravu ljubav – pa definitivno poštovanje, kvalitetna međusobna komunikacija. Veoma je bitno da se partneri dopunjavaju i da poštuju različitosti, uvažavajući vrline i mane obostrano. Bitno je da se vole, da se upoznaju međusobno, da cijene šta imaju pored sebe i tu nema greške.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Zaista nemam nikog naročitog a da bih ga oživjela, jer svi mi smo rođeni sa već predodređenom sudbinom. Naše je na koji način ćemo je krojiti. Da li će se čuti i pričati o nama u budućnosti zavisi isključivo od naših djela. Svi oni koji su stekli nešto, bili neko, ostavili su tekovinu i pisali istoriju na svoj način.

Putovanje koje pamtite?

– Pamtim sva. Ali najviše volim kada odem sa meni dragim ljudima i tu je provod zagarantovan, gdje god da smo.

Pjesma Vašeg života je?

– Broken Angel & Pure Love – Arash

Bojana Radonjić

Foto: Privatna arhiva