ART PREPORUKA

ZLATNA PAHULJA 2017: Pobjednik je Danilo Radunović

Foto: Daniel Alibabic/Facebook

Sinoć je održano prvo veče 24. Međunarodnog festivala dječje pjesme „Zlatna pahulja“, na kojem su učestvovali izvođači iz Crne Gore, piše Radio Rožaje.

Raspored nagrađenih numera je sljedeći:

Nagrada za najbolji tekst i aranžman – Nikola Radunović ,,Zauvijek dijete“

III nagrada za solistu – Anđelija Perović „Crnooka ljepotica“

II nagrada za solistu – Đorđe Aleksić „Svoj čovjek biću“

I nagrada za solistu – Danilo Radunović „Zauvijek dijete“

___________

III nagrada za kompoziciju – Lado Leš „Crnooka pahulja“

II nagrada za kompoziciju – Boro Majdanac „Igrale se zeke“

I nagrada za kompoziciju – Nikola Radunović „Zauvijek dijete“
Nagrada dječjeg žirija dodijeljena je za numeru „Bubamara“ koju izvode Stefana Jočić i Sara Alković.

– Predsjednik žirija, poznati balkanski kantautor Al Dino, za portal Radija Rožaje je ocijenio kvalitet festivala i izvedenih numera. Kako kaže, učesnik je mnogobrojnih manifestacija sličnog karaktera ali je „Zlatna pahulja“ najbolji festival na kojem je učestvovao.

Prema njegovim riječima, prilikom odabira najbolje numere presudila je poruka teksta. Bilo je teško izdvojiti najboljeg među učesnicima, ali ga raduje što su aplauzi publike podržali njihovu jednoglasnu odluku.

– Tode Nikoletić, dječji pisac, glumac, scenarista i jedan od članova žirija, vođen ozbiljnošću organizacije festivala, predstavio je Rožaje kao prijestonicu kulture. Kako tvrdi za Radio Rožaje, festival je opravdao svoju svrhu, te učinio da djeca koja su učesnici budu uzori svojoj generaciji.

– Amar Jažić, magistar kompozicije i takođe jedan od zaduženih za odabir najboljih numera, izrazio je za Radio Rožaje oduševljenje postignutim nivoom organizacije i poručio budućim učesnicima da se ubuduće više okrenu prema etno izražaju, kako bi na putu muzičkog profilisanja uspjeli da izbjegnu negativne elemente, koji trenutno dominiraju na javnoj muzičkoj sceni.

Izvor: radiorozaje.me

kud duga

One Response to ZLATNA PAHULJA 2017: Pobjednik je Danilo Radunović