ART PREPORUKA

ZAGREB: Hrvatsku na ,,Eurosongu” predstavlja Žak Houdek

Foto: Damjan Fiket

Republiku Hrvatsku na ovogodišnjemu 62. takmičenju za pjesmu Evrovizije u ukrajinskome gradu Kijevu predstavljaće Jacques Houdek, odlučilo je programsko vođstvo Hrvatske radiotelevizije. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog povratka, Hrvatska radiotelevizija ostaje prisutna na toj jedinstvenoj i specifičnoj muzičkoj manifestaciji, a i ove godine ostaćemo povezani s HRT-ovom sjajnom muzičkom emisijom The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

Programsko vođstvo Hrvatske radiotelevizije direktnim je pozivom za predstavnika Republike Hrvatske na takmičenju za pjesmu Evrovizije odabralo jednog od mentora iz emisije ,,The Voice – Najljepši glas Hrvatske” Jacquesa Houdeka.
Drago nam je što će nas predstavljati upravo Jacques Houdek jer je dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i izuzetnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio – izjavio je voditelj HRT-ovog tima za takmičenje za pjesmu Evrovizije (ESC) Željko Mesar.

Gledoci Hrvatske televizije (HRT – HTV) i slušaoci Hrvatskoga radija (HRT – HR) nastup Jacquesa Houdeka na velikoj evrovizijskoj pozornici moći će pratiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. maja, a u slučaju ulaska u finale i dva dana nakon toga, 13. maja.

Jacques Houdek ne krije radost i ponos što će predstavljati Republiku Hrvatsku na tome popularnom takmičenju.

– Izuzetno sam srećan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanom povjerenju. Biti predstavnikom Republike Hrvatske na takmičenju za pjesmu Evrovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da muzikom predstavljam svoju domovinu na muzičkoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Evropa, ali i svijet. Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekt koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnom okruženju i vjerujem da će to pridonijeti konačnom uspjehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talent, iskustvo, znanje i ljubav uložiću u pjesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama miliona gledalaca koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou – izjavio je Jacques Houdek.

Pjesma neka zasad ostane iznenađenje, dodaje.

– U ovomu trenutku recimo da će biti veoma zanimljiva, evrovizična, te po svojoj strukturi i zahtjevnosti specifična i izvedbeno nadasve izazovna. Uvjereni smo da će pobuditi zanimanje – istaknuo je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Evrovizije (ESC) Željko Mesar te pozvao obožavaoce Evrovizije da sljedećih dana budu uz HRT-ove programe i mrežnu stranicu putem kojih će uskoro doznati više pojedinosti o autorskom timu te ostalim pojedinostima nastupa na ovogodišnjemu takmmičenju za pjesmu Evrovizije.

Izvor: HRT.hr

kud duga