ART PREPORUKA

ŠEHOVIĆ: Ministarstvo prosvjete i CANU potpisaće Sporazum o saradnji


Objedinjavanje kapaciteta u oblasti obrazovanja kroz intenzivniju saradnju Ministarstva prosvjete i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti od velikog je značaja za razvoj crnogorskog društva, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i predsjednika CANU, akademika Dragana K. Vukčevića.


Ministar Šehović je ocijenio da je ovaj susret način da se pokaže novi pristup u komunikaciji između dvije institucije i kao rezultat sastanka najavio potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva prosvjete i CANU koji će predstavljati okvir za buduće zajedničko djelovanje.
Šehović je naglasio da se objedinjavanje kapaciteta dviju institucija može usmjeriti na bolje korišćenje fondova Evropske unije. On je, takođe, izrazio uvjerenje se krozorganizovanje okruglih stolova na temu legislative i ostalih društveno aktuelnih problema može dati veliki doprinos razvoju društva. Kao jedan od mogućih zajedničkih projekata Šehović je pomenuo i eventualno osnivanje fonda za talentovane studente i mlade istraživače.

Predsjednik CANU, akademik Dragana K. Vukčevića izrazio je zadovoljstvo zbog posjete ministra prosvjete i rekao da su ovakvi susreti značajni jer pružaju mogućnost planiranja elita u oblastima obrazovanja i nauke.
On je istakao da bi zajdnički projekti izdanja i naučni skupovibili „dobra prilika da se neka umna riječ o razvoju Crne Gore čuje, objedini i postane realnost“, i dodao da vjeruje u„neko buduće vrijeme koje će otvoriti nove prostore sa kojih ćemo i mi bolje vidjeti svijet i svijet bolje sagledati nas“.

kud duga