ART PREPORUKA

SEA DANCE: Publika će plesati uz Džona Njumena na otvaranju

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice John Newman (Džon Njumen), nastupiće u četvrtak 13. jula na plaži Jaz, i prirediti nezaboravan koncert već na otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Ako je suditi po nastupu na Exitu, kada je doslovno raspametio 30.000 fanova na glavnoj bini i do zore se zabavljao sa publikom na Dance Areni, spektakl se na Jazu očekuje već prve noći! Vlasnik čak tri No.1 singla, Njumen je oduševio muzičku industriju pjevajući planetarne hitove ,,Feel the Love”i ,,Not Giving In” grupe Rudimental, te ,,Love Me Again” i ,,Cheating” sa hit albuma „Tribute“ uz koji je stigao na sam vrh britanske liste, i to ispred velikog Pola Makartnija, poslije čega je postao redovan gost najvećih festivala kao što su Glastonbury, Isle of Wight, Coachella i naravno EXIT! Niz je nastavio sa albumom ,,Revolve” i hitom ,,Come and Get It”, a nakon planetarnog megahita ,,Blame” iz 2015. godine, Njumen je muzičko umijeće ponovo ukrstio sa svjetskim DJ starom Kalvinom Harissom. Zajednički hit ,,Ole”, za koji su brojni svjetski mediji ustvrdili i da je odgovor Harisa, na raskid sa Tejlor Svift, obilježila je proteklu zimu! Njumen je tako drugi potvrđeni hedlajner festivala, nakon što je nedavno odjeknula vijest da na Jaz dolazi i superstar Šon Pol!

Džon Njumen je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pjevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf. Newman se odmalena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana. Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kuća ,,Motown” i ,,Atlantic”, uz neizbježne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lokalnim svadbama. Odrastanje u sjevernjačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći, a sadašnji glas Njumen je formirao prolazeći kroz tu bol. Poslije studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Njumen dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i „Feel The Love“ stiču planetarnu slavu. Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo slijedi Njumenov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište.
„U svijetu danas ima previše selebritija, a premalo umjetnika“, riječi su pevača, koji u 21. vijeku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pjesme, sa rijetkim talentom da pjevanjem i tuđu pjesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive sjevernjačke emocije, pokojni velikan Džo Koker.

Ulaznice sa popustom od čak 70% samo do 01. marta
Zbog velikog interesovanja, zalihe organičene količine ulaznica po promotivnoj cijeni od 24.99 eura su gotovo na izmaku i moguće ih je kupiti po ovoj cijeni sve do 01. marta, ukoliko do tada ne budu rasprodate. Ovo je cijena sa čak 70% popusta u odnosu na finalnu i dostupna je samo građanima Crne Gore sa dokazom o državljanstvu (lična karta ili pasoš). Ulaznice se prodaju u mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta ,,Tobacco S Press” u 23 grada Crne Gore. Spisak objekata nalazi se na sajtu festivala www.seadancefestival.me.

kud duga