ART PREPORUKA

ART: Evropska turneja Lise Hanigan kreće iz Beograda

Nakon fenomenalnog premijernog solo nastupa u regiji, irska kantautorka Lisa Hanigan (Lisa Hannigan) se u sklopu evropske turneje u okviru koje promoviše prošlogodišnji album ,,At Swim” vraća u Srbiju. Ovog puta uz podršku benda, 28. marta nastupa u Domu omladine Beograda (Velika sala), 29. marta u klubu ,,Firchie Think Tank Studio” (Velika sala) u Novom Sadu, 30. marta u klubu Tvornica kulture u Zagrebu i 31. marta u klubu Kino Šiška u Ljubljani.
Ulaznice su u prodaji:
– za beogradski koncert po promotivnoj cijeni od 1.200 (parter, ograničen kontigent) i 1.500 dinara (balkon, ograničen kontigent) na prodajnim mjestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, Zaokret, kao i u Felix Shop-u (TC Sremska, II sprat, radno vrijeme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cijena do dana koncerta iznosiće 1.500 (parter) i 1.800 dinara (balkon), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1.800 dinara.
– za novosadski koncert po promotivnoj cijeni od 900 (parter, ograničen kontigent) na prodajnim mjestima Eventim-a, Gigstix-a i DD Tickets-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cijena do dana koncerta iznosiće 1.200 (parter), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1.500 dinara.
Aktuelni singl „Undertow“ se nalazi na albumu ,,At Swim”, koji je do sada primio mnoštvo pozitivnih kritika. Producent albuma je Aron Desner (Aaron Dessner). Album je zauzeo 24. mjesto na top listi UK Charts, što je ujedno i najviši rang Lise Hannigan u Britaniji. Album ,,At Swim” je nominovan i za nagradu Irish Choice Music Prize za 2017. godinu.
Nakon dvogodišnje turneje na kojoj je promovisala svoj prethodni album ,,Passanger” Lisa Hanigan je započela rad na svom novom albumu ,,At Swim”. Kao prekretnica u radu, svakako je poziv od Arona Desnera iz benda ,,The National” i producenta Dark Was the Night. Radeći sa Desnerom i spoznajući novi duh koji je doneo život u Londonu, Lisa Hannigan je stvorila album ,,At Swim” koji se dijelom tiče nostalgije za domom i Dablinom, ali i ljubavi.

Treći album ,,At Swim” od samog početka i pjesme „Fall“ donosi potpuno drugačiji akustični zvuk. Sa svakom novom pjesmom putujemo sve dublje u magični prostor gde se gube granice između ljubavi i smrti, prošlosti i sadašnjosti, tuge i sreće. Daleko od Dablina i svoje kuće, Lisa Hanigan je album stvarala u Londonu. Udaljena od sigurnog mjesta, Lisa kaže da se osjećala izgubljeno i uplašeno, a njeno stanje je uticalo na nove pjesme koje su bile u procesu nastanka. Album su obilježile pjesme poput balade „Ora“, zatim „A Prayer for the Dying“ ili „Snow“ koju je napisala zajedno sa Aronom Desnerom. Pjesme koje sadrže čudne melodije pomešane sa violinom i akustičnim zvukom gitare, kao i tekstovima koji su inspirisani ličnim iskustvom, ili iskustvom bližnjih, su upravo ono što nam Lisa daje na novom albumu. Na ovom albumu Lisa je želela da pokaže više. Pjesme koje je napisala su direktne, prirodne i toliko savršene da zajedno grade jednu cjelovitu priču, poznatiju kao At Swim.
Ova mlada kantautorka prvobitno dospjeva u žižu javnosti 2001. godine, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa (Damien Rice) na njegovim najprodavanijim albumima O i 9. Svoju solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma ,,Sea Saw” (2008), ,,Passanger” (2011) i aktuelni ,,At Swim” (2016). Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja do Herbija Henkoka, i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi. Lisa pleni svojim šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

kud duga