ART SLAJDER

MINISTARSTVO KULTURE: ,,Ispod mosta, među stijenama” i ,,Igla ispod praga” u konkurenciji za crnogorskog kandidata za Oskara

ilijaNa konkurs Ministarstva kulture za izbor nacionalnog crnogorskog kandidata za 89. nagradu Američke filmske akademije – Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2016. godini, koji je juče zatvoren, dostavljene su dvije prijave.
Riječ je o najnovijim dugometražnim igranim filmovima ,,Ispod mosta, među stijenama”, reditelja Pavla Simonovića, producentske kuće ,,Cut-up” iz Podgorice i ,,Igla ispod praga”, reditelja Ivana Marinovića, u produkciji ,,Adriatic Western” iz Herceg Novog, kazao je za MNE magazin savjetnik za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture Ilija Subotić.

On dodaje da će o nacionalnom crnogorskom kandidatu odlučivati sedmočlana Selekciona komisija na sjednici naredne sedmice.
– Rezultati konkursa, kao i imena članova Selekcione komisije, koja je obrazovana u skladu sa pravilima Američke filmske akademije, biće javno objavljeni – rekao je Subotić za MNE magazin.
Podsjetio je da je konkurs bio otvoren od 26. jula do 15. septembra ove godine, dok će se o nacionalnom crnogorskom kandidatu za najznačajnije svjetsko filmsko priznanje u predmetnoj kategoriji odlučivati na osnovu Specijalnih pravila Američke akademije i Pravila Ministarstva kulture.

Mn.M.

kud duga