ART SLAJDER

BOŽO BULATOVIĆ O STARTU RADIO TITOGRADA: Ovo je ispunjenje sna, trudićemo se da budemo na usluzi građanima

unnamed (3)Crnogorski kantautor Božo Bulatović, nakon što se družio sa slušaocima  sa talasa RTV Atlasa u emisiji ,,Neki to vole zorom”, od ponedjeljka će  im se obratiti  sa talasa Radio Titograda čiji je osnivač. Zato, prebacite frekvenciju na 101,1 i računajte na Radio Titograd.
– Titograd radio je počeo sa radom 13. jula simbolično pustivši signal na live stream-u na našem web sajtu www.radiotitograd.meEksperimentalni program trajaće do ponedjeljka kada startujemo sa programskom šemom – počinje  priču za MNE magazin Božo Bulatović.
Ideju o otvaranju svoje radio-stanice, objašnjava nam, ima već odavno ali tek sad, nakon 22 godine bavljenja ovim poslom, stekli su se uslovi da to realizuje.
– Možda je bolje što je tako jer danas je iskustvo na mojoj strani – kaže naš sagovornik.
Zamisao je biti jednostavan, kako u muzičkom izboru tako i u realizaciji emisija.
unnamed– Svu ljepotu ovog svijeta ja vidim u jednostavnosti i pokušaću to da ugradim u priču ovog radija. Sem hitova domaće produkcije, na radiju će moći da se čuju i kratke Titogradske vijesti, informativa će, takođe, se truditi da bude prvenstveno na usluzi građanima i da fokus bude na njima i njihovim potrebama i problemima – ističe Bulatović.
Programska šema biće puna lijepih emisija sa gostima koji imaju svoje ,,zašto” su tu.
– Pokušaćemo da vratimo popularnost noćnih programa, mlade ljude usmjerimo ka pravoj pop muzici i ponudimo im nešto drugačiji zvuk – objašnjava Bulatović.
Misli da je osnovna razlika od drugih stanica ta što vraća duh nekih dobrih vremena, od imena radija do muzike koja je mnoge opredijelila da njihova skala bude na 101,1.
unnamed (1)Radio Titograd će, kako kaže, za početak pokretati i davati mu ,,život” sedam ljudi.
– Kasnije, širenjem frekvencije možda otvorimo i nova radna mjesta. Raduje me što su već puno njih poslali svoje radne biografije na naš mail. Sigurno da ćemo ih držati u arhivi i, ako se ukaže prilika, pozvati ih da pokažu šta znaju. Vjerujem u odabranu ekipu, jer su profesionalci sa iskustvom ali i te kako želim da nađemo neke nove klince koji će nositi neke buduće godine ovog radija – poručuje naš sagovornik.
Bulatović je u prostorije Radija Titograd unio svoje ploče, gitare i petokraku.
unnamed (2)– Dobro ste primjetili. Radio je zapravo skup mojih ostvarenih snova i sam radio je jedan san. Ja sam ih objedinio u studiju da me uvijek podsjećaju da nastavim da sanjam i da ostvarujem snove – kaže Bulatović.
Najdraža od svih stvari koje ima u prostorijama mu je prva električna gitara ,,Kramer” za koju je rekao da je u to vrijeme kad je kupio dao svoje dvije radijske plate koje  nisu bile male.
– Nekako sve bih mogao da nemam ali ona je posebna jer sam svoje najdraže i najslušanije pjesme napravio na njoj – ističe naš sagovornik.
Titograd nekad i sad? pitali smo ga.
– Upravo to će biti jedna lijepa tema kojom će se baviti emsija ,,Urbane legende”. Mislim da ima mnogo onih koji će o tome reći više nego ja, zato sam i napravio ovaj format da ugostim one koji imaju malo više godina i sjećanja od mene – zaključuje ovim našu priču Bulatović.
B. Radonjić
Foto: Privatna arhiva

 

kud duga