DRUŠTVO PREPORUKA

U TAJNOSTI: Harison Ford boravio na sjeveru Crne Gore

ford 3Holivudska zvijezda Harison Ford pretprošle sedmice boravio je na sjeveru Crne Gore, saznaju ,,Vijesti“.

Američki glumac, očigledno, želio je potpunu tajnost, pa informacije o tome nijesu dospjele do medija.

Čast i, kako kažu, ogromno zadovoljstvo, da ugosti Indijanu Džonsa imala je porodica Janketić u katunu Dolovi Lalevića, nadomak Biogradskog jezera.

On je u kolibama te porodice, koja turistima pruža i usluge smještaja i hrane, proveo oko 45 minuta.

Prethodno je, kako ,,Vijesti” saznaju, bio na Biogradskom jezeru, ali zaposleni u tom preduzeću, a ni turisti nisu prepoznali slavnog glumca.

79aba5b6d55f5832076121d555f7b013

– Do naših koliba, koje su sedam kilometara od jezera, stigao je na biciklu. Prvo su došla, takođe, na biciklima trojica njegovih prijatelja, moju ćerku Dijanu, koja govori engleski jezik, obavijestili da stiže i glumac i zamolili za potpunu diskreciju, koja je isključivala fotografisanje. Ja sam u kolibi pripremala hranu kada je i on stigao. Ubrzo je ušao u kolibu i pitao gdje je toalet. Bila sam iznenađena – kaže Sanja Janketić.
Priča da je vidljivo da je ,,Ford ostario, ali da je još vrlo zgodan muškarac za izuzetnim šarmom i podužom, prosijedom kosom”. Razgovarao je sa Janketićima opušteno, bio ljubazan i oduševljen prirodnim ljepotama Bjelasice i Biogradske prašume. Kako kaže Sanja, sa prijateljima se pješke popeo i na vidikovac Bendovac sa kojeg se pruža veličanstven pogled na Biogradsko jezero.

– Tražio je slatke plačinke, tursku kafu i koka-kolu. Ćaskao je sa mojom ćerkom, a meni je žao što nisam napravila fotografiju, ali sam se trudila da ispoštujem njegovu želju da ne bude uznemiravan. Od naše kolibe pošli su put Trešnjevika, a pretpostavljam i prema Beranama, gdje se često biciklisti upute. Ne znam koliko je bio u Crnoj Gori, niti odakle je stigao u Biogradsku goru, ali svakako za naše domaćinstvo to je bila jedinstvena prilika koju ćemo dugo pamtiti – tvrdi Sanja.

b131dac711ed8c9935e0942356076da3

Ford se upisao i u knjigu utisaka kod Janketića. Napisao je da je jeo palačinke i da je bio sa prijateljima i nacrtao srce pored. Dijana kaže da je američki glumac pohvalio njen engleski, ali se i fotografisao sa njom.
– Hvalio je prirodne ljepote Biogradske gore, pohvalio i kako govorim engleski. Maksimalno smo se trudili da ga ne uznemiravamo previše. Ostavio je zaista lijep utisak prirodnog i spontanog čovjeka. Bio je u odjeći uobičajenoj za bicikliste i nosio je kačket – kaže mlađa Janketićeva.

Ford, koji je rođen 1942. godine najpoznatije uloge je ostvario kao Han Solo u tri filma ,,Ratova zvijezda” i serijalu o Indijana Džonsu. Nominovan je za oskara kao najbolji glavni glumac u filmu ,,Svjedok” 1985. godine.

Izvor: Vijesti

Foto: Privatna arhiva/Vijesti.me