PREPORUKA SPORT

POČEO ROLAN GAROS: Kovinić velika u porazu od Kvitove, Nole slavi 29. rođendan (video)

dankaStručnjaci Rolan Garosa nisu pogriješili kada su danas, prvog dana Rolan Garosa, predložili gledaocima da obavezno odgledaju susret Kovinić-Kvitova. Krajnji rezultat bio je 6:2, 4:6, 7:5 za Kvitovu. Kovinić se i ovoga puta lavovski borila i nizala briljantne poene, kako su i sami komentatori na raznim teniskim stranicama pisali. Kako bismo pokazali koliko je srce Danke Kovinić i njena snaga, daćemo primjer – u drugom setu bilo je 3:0 za Kvitovu, a zatim i 4:2, da bi ga Kovinić preokrenula i privela kraju izuzetnom igrom do 6:4. Sve je od tog trenutka ličilo na mart ove godine i Indian Vels kada je Kvitova pobijedila rezultatom 6:3, 4:6, 7:6(5). Slavila je Kvitova i danas.

Foto: AP Photo/Michel Euler

Foto: AP Photo/Michel Euler

– Rolan Garos 2016. viđen je širom svijeta kao ,,Serena Vilijams protiv ostalih”, ali Petru Kvitovu neki vide kao nekoga ko može da izazove Vilijams. Dvostruka šampionka Vimbldona bila je polufinalistkinja ovdje prije četiri godine, mada njena igra na šljaci ostaje nepredvidiva. Deseta nositeljka ima prednost visine, 13 centimetara. Kad to kažemo, 21-godišnja Kovinić pritisla je Kvitovu u treći set u Indijan Velsu, pobijedila finalistkinju US opena Robertu Vinči u Madridu nakon što je stigla do finala na turniru u Istanbulu – kažu stručnjaci.
Pored ovoga meča, preporuka je gledanje susreta Halep-Hibino, Šmjedlova-Muguruza, Raonić-Tipsarević (15.50 sati), Nišikori-Boleli i Kirjos-Čekinato (7:6, 7:6, 6:4).
Đokovićev šou
Ci-6BfuWkAAVxig
Novak Đoković, koji danas slavi 29. rođendan, sjutra u 11 sati će na teren protiv Lua. Prije toga, svjetski as odlučio se na druženje sa djecom i pokazivanje svih svojih raskošnih talenata. Društvo na terenu pravio mu je i Mihael Ljodra.


B.R.