DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Promocija i prodaja organske hrane u četvrtak u hotelu ,,Terminus″

TTP16FRUITS15-11-10-2012-15-10-10-219-Promocija i prodaja organskih proizvoda velikog broja izlagača biće organizovana 1. oktobra u hotelu ,,Terminus”.
Oktobar je mjesec pravilne ishrane, a posjetioci će već prvog dana mjeseca biti u prilici da probaju i kupe razne vrste sokova, sirupa, rakija, meda, proizvode osušenog voća, razne vrste organskog povrća, zatim brašno od heljde, ječma, pšenice i raži.
Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje, koji je zakonski regulisan i zove se organska proizvodnja.
Organski proizvodi su bezbjedni, bez prisustva vještačkih materija i hemijsko-sintetičkih pesticida. Samim tim oni su zdraviji i imaju veću nutritivnu vrijednost. Istraživanja pokazuju da organski proizvodi sadrže čak 63% više kalijuma, 73% više gvožđa, 125% više kalcijuma i 60% više cinka nego proizvodi dobijeni konvencionalnom poroizvodnjom.
Organski proizvodi, zbog načina i procesa dobijanja koji je u harmoniji sa prirodom daju veću životnu energiju i snagu, a ona je upravo odgovorna za održavanje imuniteta, regeneracionih procesa i održavanja vitalnosti ljudskog organizma. Naročito se ističe značaj u ishrani djece.
Ovim će biti označen početak saradnje između kompanije Intours doo i Hotela ,,Terminus” sa nacionalnim udruženjem organskih proizvođača Crne Gore – Organic Montenegro.

Foto: timeslive.co.za