ART PREPORUKA

GRAD TEATAR BUDVA: ,,Dogvil” oduševio publiku na zatvaranju dramskog programa

DCIM100MEDIA

,,Bravo”, stending ovejšn uz dug aplauz bili su reakcija publike nakon odgledane predstave Kokana Mladenovića ,,Dogvil” na zatvaranju dramskog dijela programa ,,Grad teatra” u Budvi.

Publika nije ostala ravnodušna na glumačku i muzičku ekipu, a ni na poruke koje je svaka pjesma koju su Branislav Bane Trifunović, Milica Majstorović  i Tamara Aleksić otpjevali, a trojac iz sastava ,,Vroom” odsvirao.

Pjesme su bile bolno podsjećanje na nasilje, nedostatak ili bolje reći slamanje kulture, izloaciju, neprihvatanje različitosti, nedostatak zakona i želje za promjenom, a, prije svega, saginjanje kičme i pogled i glas dole, nečujan.

– Koliko je malo potrebno da čovjek zagrebe te vaše male mirne živote da bi iz njih pokuljalo zlo dovoljno da potopi čitav svijet? Ako postoji mjesto bez kojeg bi bilo bolje na ovom svijetu, onda je to Dogvil. Onda ste to vi – parola je koja je nekoliko puta ponavljana u predstavi.

Dogvil ili Psetograd o kojem pričaju je mjesto naizgled vjerujućih, plemenitih ljudi, koji su odani zajednici, koji žive u izloaciji i izgrađuju svoja pravila. a kada glavni lik Grejs, koja dolazi u taj grad bježeći od oca i kriminalaca, zagrebe ispod površine sve njih, uvidjeće pravu istinu.

B.R.

Ovo je detalj sa jedne od proba.

kud duga