ART PREPORUKA

ART: Mario Vargas Ljosa u petak u Podgorici

ljosaPisac Mario Vargas Ljosa boraviće u Crnoj Gori od 19. do 22. juna na poziv izdavačke kuće ,,Nova knjiga”, a u saradnji i pod pokroviteljstvom opština Budva i Bijelo Polje.

Ljosa će prvog dana, 19. juna, posjetiti matičnog, crnogorskog izdavača svojih djela ,,Novu knjigu”. Tom prilikom u 19 sati biće upriličen susret sa čitaocima i autorima ,,Nove knjige”. Izdavačka kuća ,,Nova knjiga” do sada je objavila Ljosine knjige ,,Keltov san”, ,,Diskertni heroj” i ,,Avanture nevaljale djevojčice”. U pripremi su još djela ,,Panteleoni posjetiteljke” i ,,Pohvala pomajci” koje će izaći iz štampe do 19. juna.
Već 20. juna Vargas Ljosa svečano će otvoriti ovogodišnji ,,Grad teatar” u Budvi i Mediteranski salon knjiga ,,Budva 2015”, gdje će održati svoje književno veče.
Sljedećeg dana, 21. juna, Mario Vargas Ljosa u hotelu ,,Splendid” u 11 sati biće održan simpozijum ,,Književni plamen Vargasa Ljose”. Na simpozijumu će govoriti Aleksandar Jerkov, Dalibor Soldatić, Ksenija Vulović , Bojan Jović, Mirjana Sekulić, Jelica Veljović, Vladimir Gvozden, Bojana Kovačević Petrović, Tomislav Brlek, Anastasija Gjurcinova, Sanja Mihajlovik Kostadinovska, Sonja Tomović Šundić, Aleksandra Vuković i Goran Radonjić.
Tokom boravka u Crnoj Gori Vargas Ljosa će se sresti i sa crnogorskim zvaničnicima, čitaocima i poštovaocima njegovih djela.
Foto: abc.com.py

kud duga