ART PREPORUKA

U SUSRET UNDERHILL FESTIVALU: Počinje prikazivanja filmova u KC ,,Gavroche”

U susret Underhill festivalu u Kulturnom centru ,,Gavroche“ od večeras počinje program prikazivanja šest dokumentarnih filmova sa prošlogodišnjeg festivala. Projekcija Oskarom nagrađenog filma Morgana Nevila ,,Pet metara od slave” zakazana je za 20 sati.
Ovim filmom je prošle godine otvoren peti Underhill fest. Nakon filma nastupiće DJ Beatz&Rhymes.

gavroche, dalibor sevaljevic

Foto: Facebook, Dalibor Ševaljević

Dokumentarni film ,,Slatkica i bokser”, ostvarenje Zacharja Heinzerlinga, biće prikazan u petak, 8.maja, u 20 sati. Ovaj film je dobio Specijalno priznanje žirija u međunarodnoj selekciji na prošlogodišnjem festivalu. Nakon filma, u 22 časa nastupiće Nikola Božović aka DJ Drunk Elvis.

U subotu, 9.maja, u 20 sati biće prikazan film ,,Odlijepiti”, Carla Javera, a nakon toga, u 22 časa pijanisti Ivan Marović i Milivoje Pićurić održaće koncert.

U Kulturnom centru ,,Gavroche”, 14.maja, biće prikazan film ,,Sepideh -dosezanje zvijezda”, autorke Berit Madsen. A prošlogodišnji pobjednik regionalne selekcije ,,Gangster te voli”, čiji reditelj je Nebojša Slijepčević, biće prikazan u petak, 15. maja. U subotu,16. maja, biće prikazan film proslavljene glumice i rediteljke Sare Poli ,,Priče koje kazujemo”, koji je nominovan za Oskara.

Ulaz za sve projekcije filmova je besplatan. Ove filmove je publika odabrala da budu prikazani tako što je glasala posredstvom društvenih mreža. Željeli su da ih odgledaju prije novog Underhill festivala koji će ove godine biti održan od 4. do 12. juna. Planirano je da u Crnogorskom narodnom pozorištu festival počne prikazivanjem filma ,,Moj zanat”, reditelja Mladena Matičevića iz Srbije, a riječ je o proslavljenom hrvatskom pjevaču i kantautoru Arsenu Dediću.

kud duga