ART PREPORUKA

ARSEN DEDIĆ: Možda je vrijeme da se povučem sa scene

Malo mi je stalo do tišine, do samoće, do rada u miru. Neću sad pretjerivati i praviti se pametan, ali se može desiti da možda od Nove godine malo ,,zaključamo vrata“. Ja sam na sceni od svoje 13.godine, a sad sam u 77. Mislim da sam dosta ispričao. Ovo je za Pobjedu kazao hrvatski pjesnik i kantautor Arsen Dedić, nakon koncerta koji je imao u Beču.

arsen dedicccccccccccc

foto: facebook

U trosatnom programu, Bečlije koje su ispunile salu Akzent teatra, prvo su odgledale dokumentarac ,,Moj zanat“ srpskog reditelja Mladena Matičevića, posvećen upravo životu i radu Arsena Dedića.

U dokumentarcu ,,Moj zanat“ Arsen Dedić, između ostalog, kaže da mu je još kao mladom umjetniku rečeno kako pjesme koje pjeva i piše moraju da se dopadnu prije svega ženama, ,,jer bez naklonosti žena nema uspjeha ni na estradi ni u politici, ni u drugim sferama života”.

Nakon projekcije filma, na binu je izašao sam Arsen, u pratnji sina pijaniste Matije Dedića i mlade hrvatske muzičarke Lee Dekleve. Dame u publici nijesu ostale ravnodušne na pjesme: ,,Otkako te ne volim”, ,,Djevojka za jedan dan”, Sve što znaš o meni”…

kud duga