ART PREPORUKA

BRANKA FEMIĆ: Slast je izgovarati tekst „Mačora u čizmama“

Glumici Branki Femić pripala je uloga dvorske dame, vikontese Agnese, u predstavi Gradskog pozorišta ,,Mačor u čizmama”, čija premijera će biti održana 15.aprila u KIC-u ,,Budo Tomović”. Femić za MNE magazin kaže kako je proces pripremanja za ovu ulogu bio zanimljiv i inspirativan. Ona objašnjava kako predstavom žele da podstaknu djecu i roditelje da razmišljaju o tome koji je to treći segment, pored sreće i rada, koji život čini kompletnijim.

branka-femic-3

Branka Femić (foto:pgpozoriste.me)

-To se pita i glavni junak. Pokušavamo da nađemo odgovor, a djeca sama treba da ga pronađu. Svako će imati svoj utisak –kaže Femić.
Ona navodi kako dječja predstava ima edukativnu notu i da se igrala pripremajući ovu ulogu. Glumica pohvaljuje tekst za predstavu. Kaže da je slast za glumce da ga izgovaraju.

-Tekst je u stihu. Mislim da će djeca baš dobro da se zabave – kaže Femić.

Sudeći prema njenim riječima, nije joj bilo teško da savlada ulogu koju je počela da sprema početkom marta. Femić kaže kako karakter glumca nema veze sa karakterom lika, te da je pravljenje uloge glumčev posao i da tu ne treba petljati psihologiju.

Pored Femić, u predstavi igraju Dubravka Drakić, Dejan Đonović, Branimir Popović, Pavle Ilić, Emir Ćatović, Jelena Simić, Sanja Popović, Božidar Zuber i Anđelija Rondović.

Tekst za ,,Mačora u čizmama“ napisao je Igor Bojović. Komad je nastao upravo preoblikovanjem te poznate bajke u kojoj je Bojović zadržao najbitnija njena svojstva. On brani dva svijeta, svijet tradicionalne bajke i novu dramsku vrstu, prilagođavajući je okolnostima modernog svijeta. Za ovaj komad Bojović je dobio Sterijinu nagradu 1995.godine.
Predstavu je režirao Gorčin Stojanović.

kud duga