MAGAZIN SLAJDER

NATAŠA PEJOVIĆ U OGLEDALU: Frida Kalo me inspiriše

natasa pNaša gošća u rubrici ,,U ogledalu” je crnogorska kreatorka Nataša Pejović. Nedavno je postala majka malom Petru. Od kada je dobila sina, kaže da nema puno vremena za hobije. Ona ne bi mogla da funkcioniše bez ljubavi. Kao najdraže putovanje izdvaja odlazak u Pariz gdje je sa suprugom obilježila godišnjicu braka. Kao posebno dragu pominje pjesmu ,,Oči jedne žene” koja u njoj budi posebne emocije.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Djetinjstvo me asocira na silne nestašluke zbog kojih sam uglavnom mami odgovarala. Bila sam pravi mali đavolak. Pamtim i igre žmurke i lastiš sa društvom iz kraja. Imala sam srećno i bezbrižno djetinjstvo.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Moje sestre i ja smo prilično rano zaradile prve honorare. Na moru smo skupljale školjke, a zatim ih prodavale na šetalištu. Osjećale smo se jako važne kada prodamo, tj. zaradimo same novac. Poslije toga bi zadovoljne išle na sladoled.

Na čemu insistirate u poslu?

– U poslu insistiram na profesionalnosti, ljubaznosti i generalno toploj atmosferi u mojoj radnji. Bitno mi je da se svi osjećamo dobro i zadovoljno. Prije svega moji klijenti, a onda zaposleni i ja.

Koju knjigu/film biste preporučili?

Volim da čitam, ali na žalost nemam puno vremena, posebno od kada sam dobila bebu. Izdvojila bih knjigu Sidarta od Hesea. Što se filma tiče neka bude ,,Sibirski Berberin”.

Koje jelo najviše volite?

– Ne bih mogla da izdvojim jedno jelo, ali bih kuhinju i to italijansku. Počevši od njihovih sireva koje obožavam do pasta, lazanja. Volim da kuvam i uživam u fino pripremljenoj hrani.

FullSizeRenderŠta je potrebno za pravu ljubav?

– Za pravu ljubav nema definicije. Ljubav ne bira. Za dobru vezu ili brak je potrebno puno, puno ljubavi, prije svega. Jer, samo zahvaljujući toj ljubavi spremni ste na razne kompromise koje život u dvoje nosi. Tu je još poštovanje i pažnja. Moram da naglasim da bih bez ljubavi teško mogla da funkcionišem. U mom životu ona je jako bitna. Ljubav sa partnerom, porodicom, prijateljima.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Divim se liku i djelu Fride Kalo. Pored velikog talenta i uspjeha koji je doživjela, jako mi je interesantna njena životna priča kao i nadljudska snaga kojom je preživljavala sve nedaće u životu.

Putovanje koje pamtite?

– Godišnjica braka u Parizu. Pariz je jedan od meni milijih gradova, a još u kombinaciji sa bitnim datumom bio je pun pogodak.

Pjesma vašeg života je?

– Pjesma ,,Oči jedne žene” od Predraga Živkovića budi u meni posebne emocije.