ART PREPORUKA

ART: Prvo međunarodno takmičenje pijanista u Crnoj Gori

Prvo međunarodno takmičenje pijanista “Manja” u Crnoj Gori trebalo bi da se održi od 5.do 7.maja u KIC-u “Budo Tomović”.
Događaj će biti upriličen povodom 35.godišnjice Muzičke akademije koju je osnovala preminula prof. dr Manja Radulović Vulić. Takmičenje je posvećeno i nazvano po njoj.

manja
Dekan Muzičke akademije na Cetinju Miran Begić je na sajtu takmičenja naveo kako su ponosni što su priredili ovaj događaj kojim odaju počast Manji.

-Ona se borila za našu muzičku emancipaciju. Želimo da nastavimo njenim stopama radeći na vlastitom unapeđenju…– naveo je Begić.

Takmičenje je otvoreno za pijaniste svih nacionalnosti do 35 godina starosti. Prijave se dostavljaju do 10.aprila. Pijanisti Dmitrij Baškirov, Vladimir Viardo, Bojan Martinović i Vladimir Domazetović su članovi žirija. Lista takmičara biće objavljena 15. aprila.

Pobjednik će dobiti diplomu i 3.000 eura. Pored toga, održaće koncerte tokom ljeta u našoj zemlji na prestižnim festivalima poput “Espressivo”, “Grad Teatar” i “Barski ljetopis”. Najbolji pijanista će održati i koncerte u Španiji i Portugalu.
Diploma i 1500 eura sleduje takmičara koji osvoji drugo mjesto. Pored diplome, za treću nagradu predviđeno je 750 eura.

Zaintereosvani za ovo takmičenje mogu više informacija dobiti na adresi www.manja.ac.me.

kud duga