ART

NIKOLA VUKČEVIĆ: ,,Dječaci” će biti prikazani u Parizu, Vankuveru i Oslu

nikola vukčević

Nikola Vukčević

– Film ,,Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, nakon nedavne projekcije u Stokholmu, u aprilu će biti prikazan na nekoliko međunarodnih festivala u Parizu, Vankuveru i Oslu –  potvrdio je za MNE magazin režiser Nikola Vukčević.

logo,,Dječaci” su finalisti 10.  jubilarnog European Independant Film Festivala (u kategoriji European Dramatic Features) sa još tri filma – iz Velike Britanije, Francuske i Bugarske i biće prikazan u subotu, 11. aprila, u Parizu – Les 7 Parnassiens Cinema.

Dva dana kasnije, film će u Parizu pimati i projekciju na festivalu DES CINÉMAS DU SUD-EST EUROPÉEN, koji će biti otvoren uručenjem nagrade glumcu Radetu Šerbedžiji. Nikola Vukčević će sjutradan, nakon projekcije, održati rediteljski masterklas u dvorani instituta INALCO.

U Vankuveru, 12. aprila, ,,Dječaci” će biti predstavljeni kao finalisti kategorije 2015 Royal Reel Winners/Foreign Film Competition, što je ujedno kanadska premijera ostvarenja.

dječaciNa OSLO Cinemateket, Festival New Balkan filmu, uz ,,Dječake” će, 25. aprila, biti predstavljen izbor iz selekcija recentnog balkanskog filma: slovenački “Cefurji raus” (Goran Vojnović), te srpski filmovi “Travelator” (Dušan Milić), “Mali Budo” (Danilo Bećković) i “Branio sam mladu Bosnu” (Srđan Koljević).

Pored toga, “Dječaci” bi krajem marta trebalo da budu u ponudi EXTRA TV  Crnogorskog Telekoma, što je prvi put da jedan crnogorski film bude prikazan u HD formatu.

kud duga