MAGAZIN SLAJDER

VELIKO SRCE CRNE GORE: Na ,,Be human hair show“-u u KIC-u prikupljeno 10.265 eura za djecu oboljelu od karcinoma

Da je humanost uvijek bila dio crnogorskog mentaliteta pokazano je večeras kada je na događaju ,,Be human hair show“, u organizaciji Kuće mode i ljepote ,,Zoran“, NVO ,,Budi human” i KIC-a ,,Budo Tomović“, u KIC-u prikupljeno 10.265 eura za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma (NVO Fenix Crna Gora – Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera) i jednoj od socijalno ugroženih kategorija po izboru komisije.

Početak je obilježen kompozicijom ,,Četiri godišnja doba“ u izvođenju Kvarteta Vili.
Postavljene su potom frizerske stolice i spektakl regionalnog Champions team-a mogao je da počne. Uz plamen na bimu i zvukove numere ,,We are the champions“ na scenu su sa modelima stupili Dragan Andrejić, Eldin Krivošić, Marko Marković i Miloš Koborski. Publiku je oduševila dama u dugoj haljini napravljenoj od crne kose, kao i model koja je na glavi nosila veliki ukras od srca i vatrometa. Svi oni pozdravljeni su uz aplauz.
Senad Šehić iz Bosne i Hercegovine doveo je svoje prijatelje, pa je Sarah predstavila šminkerske vještine, a Senad, Mustafa, Aldin i Benjamin frizerske. Njihov performans pratila je numera Dina Merlina ,,Jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo“, dok je publika držala ritam rukama i na kraju glasno aplaudirala.
Rok zvuci odzvanjali su salom tokom nastupa Lidije Štokić iz Hrvatske, Perice Ivanovskog iz Makedonije i Mirsada Agića. Aplauz se opet čuo u sali.
Ivan Vukčević doveo je pojačanje za svoj maštovit nastup koji je pratila inspirativna i poučna priča koju je, uz pomoć lutke Maše, ispričala ,,glumica Jovana“, kako se predstavila. Dok su Jovana i Maša pričale priču, iza bijelog platna nazirala se silueta Vukčevića koji je češljao i šišao mališane. Na kraju se ovaj šarmantni tim pojavio ispred platna i djeca su slovima koja su držala u rukama poslala poruku ,,Be human“. Jovana je poručila da svi zajedno tako činimo svijet boljim mjestom za našu djecu, naše blago.
Predstavnik Crne Gore na ,,Pjesmi Evrovizije“ ove godine u Kijevu Slavko Kalezić izveo je performans uz pjesme ,,Run the world“ i ,,Sudnji dan“. Dodao je da mu je čast što je dio ovako humanog događaja.
Barber team je potom publiku oduševio vraćanjem u dobra stara vremena kada su ulicama šetala gospoda u frakovima, odijelima sa cilindrima na glavi, šalovima i štapovima uz pjesmu ,,Ko nekad u osam“. Ostavili su sakoe, šešire i štapove na stalak, a onda udobno sjeli u barbersku stolicu i pričali neke lijepe priče, dok su bili u vještim rukama berbera, frizera Dragana Marovića, Alena Demirovića, Davora Pejovića i Velja Stevanovića. Ispred improvizovane radnje potom je prošetala lijepa elegantna dama sa haljinom na tufne, crvenim rukavicama i crvenom tašnom. Nakon toga, publika je vraćena u sadašnje vrijeme neizbježnih mobilnih telefona i selfija, dok je dama ovoga puta bila u crnoj kožnoj jakni i farmerkama uz zvuke pjesme ,,All about the bass“.
Duško Radović – Bajlo imao je svoj šou koji su pratili smijeh i aplauzi publike najviše upućeni glumici Kristini Stevović koja je na sceni gledala sve modele i divila se njihovim frizurama i haljinama. Bajlo je Kristini dao da se oproba sa sprejom za kosu, čime je ona bila oduševljena. Za kraj uslijedio je poljubac prelijepe afro-američke manekenke i manekena, što je oduševilo publiku. Pjesma koja je pratila ovu tačku bila je ,,Obsession“. Modeli su nosili divne kreacije Milene Đurđić.
Stipe Filipović iz Bosne i Hercegovine prikazao je frizure koje su bile pravo malo umjetničko djelo, dok je Stevo Pavlović iz Slovenije predstavio djelić svog bogatog opusa.
Došao je red i na dame, pa je publika gledala vješte ruke Duške Bogataj iz Srbije, Zorane Vukčević i Ljubice Bulatović. Dočekane su gromkim aplauzom. Prve su pod njihove ,,zlatne“ ruke došle Andrea Demirović čiju je frizuru pravila Zorana Vukčević, Dajana Golubović-Pejović, čiju je punđu napravila Duška Bogataj , dok je Marinu Banović-Džuver šminkala Ljubica Bulatović.
Nakon njih, Zorana je već pravila frizuru Juliji Milačić, Ljubica je radila šminku Slobodanki Seki Martinović, a Duška frizuru našoj sportistkinji godine Marini Raković. Sve dame su izrazile čast što su dio ovog projekta, baš kao i  Jasna Božović, Tea Babić, Sanja Bobar i Ivana Šebek, koje su takođe bile modeli.
– Ovaj projekat vraća nadu i vjeru u zaboravljene vrijednosti. Mislim da je ovo lijep primjer što svi mi sa malo možemo za nekog učiniti puno – poručila je Martinović.
Bogataj je rekla da je nekadašnje i sadašnje vrijeme neuporedivo, jer nekada su teško pristajali na bilo kakve promjene za razliku od sada, te da je oduševljena promjenama u našoj zemlji.
Ljubica Bulatović je istakla da joj mnogo znači učešće u ovakvom projektu i da je srećna što je na ovaj način mogla nekoga da usreći, jer ,,naše malo nekom znači puno“.
Sve dame na sceni nosile su kreacije Sanje Bobar i Marine Banović-Džuver.
Producentkinja programa je Snežana Ivanović. Voditeljka je bila novinarka i urednica TVCG Ranka Perović.
Svima zaslužnima za organizaciju događaja, kao i učesnicima,  dodijeljene su statue i plakete.
– Nadam se da će ovakvih večeri biti još gdje ćemo se okupljati. Suad Lukačević je jednom prilikom rekao: ,,Moderno je biti human“. Da, jeste, ali, nažalost, nije moderno biti bolestan. Nadam se da ćemo ovoj djeci pomoći inašim trudom uljepšati im dan – kazao je Zoran Vukčević.
Predsjednica NVO ,,Fenix” Dijana Stojanović zahvalila je svima  i istakla da im ovaj novac puno znači jer će biti upotrijebljen za rekonstrukciju dječje Hematoonkologije u Institutu za bolesti djece.
– Ova suma je nešto što zaista nisam očekivala. Hvala vam svima – rekla je Stojanović.
B.R.
Foto: B. Šekularac

Više fotografija OVDJE