DRUŠTVO SLAJDER

PODGORICA: Uručene nagrade Oktoih (foto)

 

Najviše priznanje u oblasti obrazovanja, Državna nagrada Oktoih za prošlu godinu, dodijeljena je danas u vili Gorica profesorici istorije u budvanskoj Drugoj osnovnoj školi Dragani Mitrović, Javnoj predškolskoj ustanovi „Dragan Kovačević“ iz Nikšića i Srednjoj pomorskoj školi Kotor.

Odluku je donio žiri kojim je presjedavala Zoja Bojanić- Lalović, a članovi su bili Marko Camaj, Veselin Pićurić, Ljiljana Krivokapić i Mijajlo Đurić.

Ministar prosvjete Damir Šehović rekao je povodom urečenja nagrada da izuzetno cijeni nastavničku profesiju i da pregalački zarađeni hljeb prosvjetara doživlja kao časno zarađen.

-Neka vaša posvećenost i profesionalnost u obrazovanju i vaspitanju mladih ljudi i ubuduće predstavlja iskru crnogorske društvene svjetlosti, a Državna nagrada Oktoih neka i nakon pet vjekova sjaji kao luča nad našom Crnom Gorom- poručio je Šehović.

Zoja Bojanić- Lalović kazala je da vjeruje da će nagrada biti podstrek dobitnicima da nastave sa kvalitetnim radom.

-Nagrada Oktoih je simbol stremljenja ka duhovnim vrijednostima, a nagrađeni su pokazili da tim putem koračaju. Ovakvi prosjetni radnici doprinose obrazovnom prosperitetu Crne Gore-dodala je Bojanić Lalović.

U ime dobitnika zahvalio se direktor Srednje pomorske škole iz Kotora Veljko Bokica koji je kazao da dobitnici nagrade mogu da budu primjer na putu svima koji učestvuju u obrazovanju u Crnoj Gori.

Dodjeli nagrada prisustvovao je veliki broj zvaničnika i javnih ličnosti iz Crne Gore.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac