DRUŠTVO PREPORUKA

NIKŠIĆ: Vandali počupali kablove sa ,,pametne” klupe

Kada su 20. decembra prošle godine predstavljene mogućnosti ,,pametne” klupe, koja je postavljena ispred zgrade ,,Tehnopolisa” u Nikšiću, prvi komentari doslutili su ono što se desilo prije dvije noći, piše Onogošt.
Nepoznati počinilac ili više njih počupali su kablove za punjenje mobilnih telefona. Tako je prva „Strawberry“ solarna klupa, urbani mobilijar koji pruža uslugu besplatnog punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablića, USB ulaza i wireless punjača, već „prošla kroz ruke“ vandala.
Iz uprave Tehnopolisa za taj portal rečeno je da će oštećeni kablovi biti zamijenjeni, ali i pored toga poražava činjenica da u Nikšiću malo šta može ostati van domašaja vandala koji ne prezaju da naprave štetu, kad god im se ukaže prilika, piše Onogošt.
Nijesu slučajno opštinari ni ogradili jelku na Trgu, svjesni da u ovom gradu postoje oni kojima ništa nije sveto. Jelka je donekle preživjela, iako je dio ukrasa sa nje skinut, ali nije preživio lijepi ukras na Trgu koji je osvanuo uništen 9. januara. Kako su tvrdili očevici, bijesna mlada osoba te noći je nogom udarala „kocku“ dok su njegovi drugovi oduševljeno snimali „hrabar“ čin drugara.
Izvor: Onogost.me
Foto: Darko Bulatović

One Response to NIKŠIĆ: Vandali počupali kablove sa ,,pametne” klupe