ART SLAJDER

VESNA TRIVALIĆ: Osjećam se hrabrijom što igram u filmu ,,Stado”

vesna-trivalic_premijera-stadoGlumica Vesna Trivalić, nakon četiri godine, ponovo je u Crnoj Gori.
Došla je, kako je rekla za MNE magazin, da bi se poklonila publici u podgoričkom bioskopu ,,Cineplexx Delta City” nakon premijere filma režiserskog prvijenca njenog ,,klasića” Nikole Koja, ,,Stado”.
Bila je to još jedna izvanredna uloga po kojoj će je pamtiti, a o toj ulozi, životu u Dubaiju, u kojem sa sinom i suprugom živi 11 godina, o Crnoj Gori i omiljenoj replici iz filma/serije u kojima je glumila, govori za MNE magazin.
Kada ste posljednji put bili u Crnoj Gori?
– Bila sam prije četiri godine na kratkom odmoru sa porodicom, uživala u moru, u hrani i mirisu.
Kakav je život u Dubaiju?
– Mjesto boravka mi ne mijenja način života. Ono što imam da obavim kao majka, supruga i domaćica porodice, ja to obavim. Sticajem okolnosti sam tamo, u duši sam i srcu ovdje i to se nekako tako nadopunjava.
vesna-trivalic_premijera-stado_02O ulozi u filmu ,,Stado” kažete: ,,Sve ovo je bilo uzbudljivo putovanje zahvaljujući kome sam napredovala. Mnogo toga sam saznala i spoznala, čak i o sebi, ali nikad nije kasno. I poboljšala sam se.” Na koji način?
– Prije svega, ovo ne radim dugo. Ne igram više u pozorištu, rijetko radim. Kada sam živjela taj period, kada sam imala puno predstava, kada sam puno snimala, nisam imala vremena, a valjda mi ni mladost nije dala, da neke  stvari u duši svojoj i glavi posložim. Gdje sam griješila, šta nisam obavila, šta sam trebala, a nisam, jer mi nije dala mladost? Limitirana sam i darom i kapacitetima. U tom smislu kao da sam odrasla, sve mi se to posložilo i formulisalo. Osjećam se hrabrijom što igram u filmu koji ne govori samo o glumcima nego o životu svih nas. Nikad nisam davala intervjue zato što smatram da moji kapaciteti nisu takvi da bih to trebalo da radim, prepuštala sam kolegama koji to umiju. Sve to što su oni govorili, ja sam mislila. Sada umijem da kažem. Valjda i godine su došle i imam odgovornost prema mladosti.
Da li Vi imate omiljenu repliku iz filmova/serija u kojima ste glumili?
– Nemam, zato što je to proces. Iz raznih predstava, TV filmova, drama, serija, neće da mi se izbrišu replike. Imam utisak lakše bi bilo. Toga se sjećam, bila sam početnik, dobila sam stipendiju Jugoslovenskog dramskog. Uvijek prije predstave veliki glumci pričaju, ali uvijek tu čujete stvari koje vam otključaju um i uvijek se sjetim rečenice koju je izgovorio Miša Janketić pred početak predstave: ,,Najveći mi je problem da zaboravim tekst.” Ja to tada nisam shvatila jer sam igrala prvu predstavu u Jugoslovenskom dramskom, ali to je istina. Neke ostanu, ali ih ne pamtim na taj način kao publika. Kada me podsjete na ulici, u mesari, najčešće u pekari, onda se sjetim i budem srećna.
Bojana Radonjić
Foto: B. Šekularac

kud duga