MAGAZIN PREPORUKA Uncategorized

KUĆA MODE I LJEPOTE ,,ZORAN” i AKADEMIJA ,,ZORAN”: U toku prijave za microblading tretmane i tretmane polutrajne šminke

 

15390944_1331242990260803_1404657126725466104_n

Kuća mode i ljepote ,,Zoran” i Akademija ,,Zoran” organizuju edukaciju za microblading tretmane i tretmane polutrajne šminke. U toku su prijave, a predavač i mentor obuke je Ljubica Bulatovic.

Ljubica za MNE magazin pojašnjava da je bazni kurs microbladinga(japanske metode) baziran  na pohađanju časova teorije i praktičnog rada.

-Sastoji se od dva dana gdje polaznik dobija sve potrebne informacije. Prvog dana obrađujemo teoriju i polako uvodimo polaznika u svijet microbladinga. Drugi dan je planiran za rad na lateksu koji imitira izgled kože i nakon vježbe i usvojene teorije, polaznik već drugog dana ima mogućnost rada na modelu, uz pomoć mastera-kaže Ljubica.

Najbitnije je, napominje ona, spoznati da samo dug i marljiv rad donosi dobre rezultate što znači da je neophodna svakodnevna vježba na lateksu i praćenje trendova  koji se svakodnevno mijenjaju.

-Svojim studentima uvijek savjetujem da i nakon baznih kurseva nastave dalje edukaciju i idu na seminare, jer samo ulažući u svoje znanje i dobijajući što više informacija možemo ostati u poslu i napredovati-naglašava Ljubica.

Trend PMU (polutrajna šminka) predstavlja tretman kojim se na duži vremenski period rješavaju prirodni nedostaci kao što su:

-kod obrva, neujednačene obrve, slabe ili spuštene, rijetke obrve…

– kod usana i kapaka, neujednačena boja usana, blijede usne, asimetrija usana, nepravilnosti nastale hirurškim ili prirodnim putem, ,,zečija” usna…

-kod kapaka, kratke ili rijetke trepavice.

-PMU tehnički predstavlja pigment u površinskom sloju derma. Trajanje boje zavisi od različitih faktora (izlaganja suncu, kvaliteta kože, kozmetičkih tretmana, raznih pilinga…) i u prosjeku je to do dvije godine.  Osvježenje boja je potrebno raditi jer boja nakon nekog vremena posvijetli (nakon izlaganja suncu, kozmetičkih tretmana, pilinga…). Važno je napomenuti da se trajnom šminkom dopunjuju nedostaci i ona nikako ne smije imati efekat večernje šminke- naglašava naša sagovornica.

Ona napominje da su korekcije obrva većinom estetske prirode i namijenjene su osobama koje imaju rijetke obrve, nesavršen izgled obrva, kao i osobama koje su, zbog pogrešnog čupanja obrva, ostale bez njih. I osobe koje su zbog zdravstvenog stanja izgubile obrve takođe mogu uraditi ovu metodu.

Ljubica Bulatović ukazuje i na greške koje se javljaju pri tetoviranju obrva, usana ili kapaka koje, kako kaže, mogu biti ne samo estetske prirode, već dovesti i do komplikacija gdje će biti potrebno uklanjanje laserom.

-Ako se odlučite da svoje lice stavite u nestručne ruke, može se desiti da će sam oblik usana, obrva ili kapaka biti potpuno izmijenjen i djelovati izvještačeno. Takođe, i  boje koje se aplikuju(unose) pod kožu mogu djelovati vještački – zelena, ljubičasta…To je posljedica loših pigmenata koji se koriste, pa umjesto da se dobije prirodan izgled,  izgledaće vještački-priča Ljubica.

Što se tiče trajnosti boje, strah da će se boja brzo skinuti i da je sav urađen posao uzaludan je, možda, i najveća briga svih onih koji dolaze na ovaj tretman. Koliko će nekom trajati obrve urađene japanskom metodom iscrtavanja obrva  se ne može tačno odrediti.

-Iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da je bilo slučajeva da je boja trajala par mjeseci, a dešavalo se i da osvježenje nije bilo potrebno ni poslije godinu  dana. Ono što teorija kaže je da je najveći neprijatelj japanske metode iscrtavanja obrva masna koža i pojačano lučenje sebuma koje i najčešce pogađa T zonu gde su smještene obrve. Takođe, nestajanju boje jako doprinosi i često izlaganje solarijumu, suncu  i intenzivno sunčanje lica bez zaštite, kao i česti treninzi-naglašava naša sagovornica.

Ona navodi da mlade djevojke svijetle puti, masne i problematične kože mogu imati problem sa zadržavanjem boje, ali samo dok se pigment potpuno ne stabilizuje pod kožom tj. kod masne kože je najčešće problem sa gubljenjem pigmenta.

Prema njenim riječima, pokazalo se da žene u srednjim godinama i starije nemaju taj problem pogotovo ako imaju jaču melaninsku zaštitu. Njihova koža je obično suvlja, zrelija, sporije se regeneriše i one bi trebale obnoviti boju nakon godinu dana, a možda i kasnije. Zato je savjet da ako želite da boja što duže traje, treba štitite obrve kad idete u solarijum ili kad se sunčate kremama sa zaštitnim faktorom. Devojkama sa masnom kožom prijedlog je da urade dva-tri osjveženja boje u razmaku od nekoliko mjeseci .

Na pitanje kako se određuju boja i oblik obrva, Ljubica kaže:

-Oblik obrva određuje se prema zlatnoj proporciji lica, visini arkade, razmaku beonjača, fizionomiji i strukturi lica, a boja u odnosu na postojeće prirodne dlačice ili u odnosu na prirodnu boju kose.

Ljubica ističe da, zbog svega navedenog, ne  ispunjava po svaku cijenu želje klijenata.

-Kao i kod popravke loše odrađenih obrva, ne radim korekcije po svaku cijenu, savjetujem ih da pođu na lasersko skidanje boje. Smatram da su moji klijenti svakako moja najbolja reklama. Zato ne treba raditi po svaku cijenu, posebno ako se želje klijenta ne poklapaju sa onim što je ispravno uraditi-izričita je Ljubica.

Mn.M.