SLAJDER SPORT

JELENA DUBLJEVIĆ ZA MNE MAGAZIN NAKON OSVAJANJA ,,PRSTENA”: Ovo je najveće životno iskustvo za mene

jelena_dubljevic_sa_trofejom_sparksaCrnogorska reprezentativka Jelena Dubljević osvojila je u petak sa L.A. Sparksima prvi šampionski WNBA prsten u karijeri. Dva dana nakon slavlja, za MNE magazin kaže da je osjećaj nevjerovatan.
Govori nam i o vlasniku kluba Medžiku Džonsonu, o evropskoj i američkoj košarci, životu u Los Anđelesu, reprezentaciji i daljim planovima.
Kakav je osjećaj osvojiti svoj prvi pehar u NBA ligi?
– Nevjerovatan. Ovo je prvi trofej kluba poslije 14 godina. Ove djevojke, kao i uprava, uložili su mnogo i kada se nešto čeka toliko dugo, osjećaj kada dođe je nevjerovatan.
I sami ste svjedok, samo u ovoj utakmici, koliko je bilo uzbuđenja u promjeni rezultata u samo tri minuta pred kraj. U evropskoj košarci je sve to sporije, na neki način. Što Vi birate – evropski ili američki način košarke, što Vam više prija kao igračici i što ste naučili za ovaj relativno kratak period igranja u WNBA ligi?
– Baš tako, igra se mnogo brže. Sistem igre je drugačiji, dosta više fizikalija. Pravila nisu ista, ima dosta nekih sitnica koje na kraju mijenjaju tok igre direktno, ali što se mene tiče, ja sam evropski igrač i držaću se tog stila. Naučila sam mnogo stvari tokom ljeta. Ovo je najveće životno iskustvo za mene.
cvq_lzvwgaaxdlkSlavlju se pridružio i Medžik Džonson, koji je ujedno vlasnik  tima u kojem igrate. Pisalo je dosta u novinama da je i on sam bio inspiracija timu. Što je to što ste konkretno Vi naučili od njega?
– Medžik je  gazda kluba, osoba koja je kupila klub kada niko nije htio, prije dvije godine. Promijenio je trenera a samim tim i kulturu. Od prvog trenutka kada sam potpisala, imala sam, naravno, želju da ga upoznam. Sada kada gledam na to, vidim ga kao jednu najpozitivniju osobu, mirnu, sa toliko iskustva. Osoba koja ima vremena za sve, koji će uvjek stati i popričati sa svima. Bio je naš drug, a ne gazda. Pokazao mi je da je on jedna sasvim obična osoba koja je postigla mnogo dok se bavio košarkom a još više sada. Ima manire i nevjerovatnu energiju.
Kakav je život u Los Anđelesu?
– L.A. je najbolji grad u kojem sam živjela. Ko me poznaje zna da je za mene Madrid na prvom mjestu, ali sada ne više. Grad koji ima najljepši zalazak sunca, grad koji je toliko opušten i fleksibilan, daje ti sve i svi su jednaki.
Kakvi su dalji planovi što se klupske karijere tiče?
– Nažalost, već sjutra putujem za Tursku, gdje u srijedu nastupam za ekipu Kajzerija. Život ide dalje, tako da će dolazak kući morati da sačeka malo.
Sada Vas očekuju sa reprezentacijom kvalifikacione utakmice za Eurobasketu protiv Albanije i Italije 19. i 23. novembra. Kakva su očekivanja na reprezentativnom planu?
– Pa sigurno velika, potrebna nam je pobjeda nad Italijom. Nesrećno smo izgubile u Italiji i zakomplikovale situaciju, ali se iskreno nadam da ćemo pred našom publikom uspjeti da upišemo pobjedu i da se još jednom kvalifikujemo za EP.

Bojana Radonjić
Foto: Twitter