ART PREPORUKA

KATARINA RADULOVIĆ NAKON NASTUPA U ,,PINKOVIM ZVEZDICAMA”: Ovo je nestvarno, presrećna sam

katarina-radulovic_16

Foto: B. Šekularac

Jedanaestogodišnja Podgoričanka Katarina Radulović oduševila je sinoć  žiri ,,Pinkovih zvezdica” pjevanjem numere ,,Vlak”.
,,Bravo bre dijete, tako!” rekla je  Goca Tržan na početku nastupa, dala prvi glas i podigla i ostale u jednom dahu. Svi su uživali.
– Ovo je čista petica… Nadam se da će Podgorica ove godine pobijediti na ovom festivalu – ponosan je bio Sergej na sugrađanku, petog takmičara iz Podgorice koji je prošao direktno u drugi krug.
Ti si fantastično pjevala večeras! oduševljena je bila Jelena Tomašević-Bosiljčić.
-Ovo je najkompletnija petica večeras, savršeno si pjevala, mišljenja je Leontina Vukomanović.
– Stvarno si super i moćna, vidimo se u finalu – poručio joj je Aleksandar Cvetković.katarina radulovic

O utiscima nakon nastupa Katarina za MNE magazin kaže:

-Zadivljena sam koliko me ljudi voli i podržava. Dođe mi da skočim u vis na sred dnevne sobe :). Pišu mi svi moji drugari, fanovi iz regiona, a dobila sam poruku i iz Amerike, Njemačke…Ovo je nestvarno, presrećna sam… Jedva čakam novi nastup!

Katarini je, po riječima njene majke Sanje, cilj  da se lijepo zabavi tokom takmičenja, stekne nova iskustva i kako sama kaže da “napravi pravi šou i da joj svaki nastup bude pobjednički ”.

-Katarina je, nakon učešća na brojnim festivalima u zemlji i regionu dobila poziv produkcije „Pinkovih zvezdica“, odnosno producenta Nemanje Mihajlovića. On je, još prije dvije godine, na festivalu „Šareni vokali“ u Somboru  prepoznao Katarinin talenat, harizmu i scenski utisak koji ostavlja. Dakle, upoznali su se još u prvoj sezoni šou programa i od tada poziv stoji. U međuvremenu, postao je autor jedne od Katarinih pjesama „ Petica iz ljubavi“-priča Sanja.

Ona kaže da je kao roditelj smatrala da je učešće na ovom festivalu, u svakom smislu, za njih ,,prevelik zalogaj”.

-Putovanja, odsustvo iz škole, izostanci sa brojnih vanškolskih aktivnosti (engleski, gimnastika, ples) koje su joj podjednako važne, troškovi, ali i izvjesna psihološka priprema djeteta na toliko veliki projekat, koji neminovno nosi i sreću i razočarenja… Takođe, isto mišljenje je dijelio i suprug, pa čak i bio kategoričniji u odluci. Ali, ragovorom i porodičnim dogovorom, u zadnjem momentu smo odlučili da podržimo našu djevojčicu. Jer, njena želja je bila prevelika. Mnogo drugara je već prolazilo prvi krug, pratila ih je i navijala. Koliko god djelovala na sceni samouvjereno, odvažno, elokventno, svi koji istinski poznaju Katarinu, znaju da je u njoj jedno mekano dječije srdašče, ispunjeno ljubavlju, razigranošću i  maštom, koju nesebično prenosi na ljude. Čim zakorači na scenu, transformiše se u malog profesionalca koji bespogovorno slijedi instrukcije svojih mentora i učitelja, bilo pjevanja ili scenskog pokreta. Naravno, svemu daje svoj izraz i pečat, koji joj niko ne sputava-priča Katarinina majka.

????????????????????????????????????

Ona smatra da ,,Pinkove zvezdice”,  kao najgledaniji dječiji muzički šou na ovim prostorima, pružaju mogućnost jedne sasvim drugačije prezentacije.

– Za razliku od nekih festivala gdje je glasanje tajno i nažalost, po mišljenju mnogih, vrlo površno i neobjektivno, pomenuti sadržaj je javan, transparentan, a i djecu ocjenjuju poznati, dokazani muzičari, čija je stručnost i kredibilitet očigledan. Uz tri divne dame tu je i naš vrhunski kantautor Sergej Ćetković i šarmantni  Aleksandar Cvetković. Divno je kad imate priliku pokazati talenat i rad, ma kako god on bio ocijenjen. Jer, svoj djeci koja su zakoračila na tako veliku scenu treba odati poštovanje za odvažnost i hrabrost. Mi smo kao društvo, nažalost, veliki kritizeri, samoproklamovani muzički, modni, estetski stručnjaci. Djeci treba širiti krila, podstaći maštu, pratiti ih, hvaliti, usmjeravati. Naravno da je ono od  pet-šest-sedam  godina neposrednije i smjelije, time je u prednosti, a dijete od jedanaest, na početku puberteta, uzdržanije, odgovornije, racionalnije stavom i govorom. Isto tako, još starija djeca su hrabrija, zrelijih vokala, mahom iskusnija. Sve treba uzeti u obzir i posmatrati sa psihološkog aspekta, dati svemu adekvatnu mjeru. Mnogo je talentovane djece i ovaj šou nećemo doživljavati kao takmičenje, nego kao priliku za prezentaciju talenata-pojašnjava Katarinina majka.

Katarina je sada dio čarolije koja je počela i koja će bez obzira na ishod, između ostalog, obilježiti njeno djetinjstvo. U tome, kako kaže, ima bezrezervnu podršku ,,moje drage bakice koja je zamijenila roditelje iza scene, svih divnih prijatelja i drugara koji joj šalju pozitivne misli i energiju, ispunjavaju je zadovoljstvom i ljubavlju”.

Ne zaboravlja da pomene i prijatelje iz školice pjevanja „d-moll“,  plesnog kluba „ Beauty“ i nastavnike  Osnovne škole „ Sutjeska“. Obećava da će raditi na sebi, napredovati i zajedno sa ostalim drugarima sa ovih prostora prezentovati svoju zemlju.

Mn.M.

 

kud duga