MAGAZIN MAGAZIN_IZDVOJENO

DODJELA VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN AWARD 27. OKTOBRA: Ove dame su nominovane za najuspješniju ženu godine u Crnoj Gori

picture1

Svečana dodjela prestižne Veuve Clicquot Business Woman Award nagrade, kojom se proglašava najuspješnija žena godine u Crnoj Gori, održaće se 27. oktobra 2016. godine, u ekskluzivnom ambijentu hotela Hilton u Podgorici.

Nagrada je osnovana 1972. godine, u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta. Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju. Madame Clicquot 1798. godine udala se za Françoisa Clicquota, uspješnog proizvođača šampanjca. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Champagne.

U Crnoj Gori, nominovane su izuzetne žene, koje su svojim radom, trudom i ambicijom u različitim područjima djelovanja napravile konkretan uspjeh, te svojim primjerom podstiču i inspirišu mlađe generacije. To su: Ivona Dabetić -Jovović, Milena Đergović, Bojana Popović, Marina Banović -Džuver i Zorica Mišković- Pavićević. Odluku će donijeti tročlani žiri, u stručnom i kompetentnom sastavu.

Veuve Clicquot Business Woman Award održava se i regionalno (Hrvatska, Crna Gora, Srbija), a koncept nagrađivanja podrazumijeva da se finalistkinje zemalja učesnica okupe na finalnoj dodjeli i proglašenju, koje će se održati u Beogradu. Nakon toga, pobjednica će imati izvanrednu priliku da učestvuje na završnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, zajedno sa pobjednicama svih zemalja u kojima se dodeljuje ova prestižna nagrada.

Organizator događaja je kompanija Energy Star International koja je zastupnik pomenutog šampanjaca za Srbiju i Crnu Goru u saradnji sa Moet-Hennessy grupacijom.

ivona

Ivona Dabetić-Jovović

Nominovane dame

Ivona Dabetić -Jovović je osnivačica i direktorka agencije Vision event, magistrirala je ekonomiju na odsjeku međunarodni marketing. Organizatorka je nekih od najznačajnijih biznis događaja u Cnoj Gori. Osnivačica je i predsjednica NVO ,,Brini o sebi“, koja se bavi prevencijom karcinoma dojke kao i promocijom brige o sebi. Suvlasnica je i direktorka firme Aliter  Technologies Montenegro, koja posluje u ICT oblasti.

Moderatorka je i govornica na konferencijama, među kojima se ističe govor na CEO konfrenciji, u cilju motivacije i inspiracije studenata na putu ka uspjehu. Članica je Upravnog odbora Asocijacije menadžera Crne Gore.

Jedna je od osnivačica i organizatorki regionalne Konvencije žena Zapadnog Balkana ,,Ona je tu”, čija je osnovna ideja osnaživanje žena u društvu, a koja je okupila najuticajnije žene iz zemlje, regiona i svijeta, uključujući i nobelovku Širin Ebadi. Posebno uživa u ulozi majke šestogodišnjem Savi.

milena

Milena Đergović

Milena Đergović je izvršna direktorica jedne od vodećih producentskih kuća u regionu – MM Production Montenegro, koja se proslavila hit serijom „Budva, na pjenu od mora“.

Milena je višegodišnja organizatorka/domaćica donatorskih večeri za pomoć žrtvama porodičnog nasilja iz Sigurne ženske kuće, kao i inicijatorka i promoterka humanitarnih akcija za prikupljanje novca za bolesnu djecu u šoping molu Delta City.

Bila je i domaćin programa svjetskog pokreta ,,Milijarda ustaje“, za dizanje glasa protiv nasilja nad ženama.

Prije dvije godine osnovala je NVO Princeza Jelena i otvorila prvi besplatni Dnevni boravak za djecu socijalno ugroženih roditelja u Crnoj Gori. NVO Princeza Jelena sklonila je nekoliko puta porodice sa ulice i prihvatila ih u svoje prostorije, dok im ne bi obezbijedili uslove za samostalni život. Tradicionalnim donatorskim zabavama, prikuplja se novac za održavanje boravka. Milena Đergović je proglašena od strane magazina Gracija za jednu od 12 ličnosti javnog i kulturnog života Crne Gore koje su obilježile 2015. godinu, zbog humanitarnog angažovanja.

bojana

Bojana Popović

Bojana Popović je jedna od najtrofejnijih rukometašica svih vremena. Osvojila je šest titula u EHF Ligi šampiona. Ima 12 osvojenih nacionalnih prvenstava u SR Jugoslaviji, Danskoj i Crnoj Gori.

Osvojila je bronzu na Svetskom Prvenstvu 2011. godine u dresu SR Jugoslavije. Osvojila je srebro na OI u Londonu 2012. godine sa reprezentacijom Crne Gore. Igrala je uspješno u Podgoričkoj Budućnosti, u Danskom RK Slagelsu i RK Viborgu. Nakon povratka u RK Budućnost iz Podgorice, osvojila je titulu EHF Lige šampiona, svoju šestu, a prvu u dresu podgoričkog kluba.

Bila je i zaštitno lice kampanje za borbu protiv raka dojke ,,Lijepa si“. Nakon što se ostvarila kao majka i poslije par godina pauze od rukometa, ponovo je član reprezentacije Crne Gore i predvodila je svoje saigračice na OI u Riu ove godine.

mmarina

Marina Banović-Džuver

Marina Banović- Džuver je modna dizajnerka koji živi i radi u Crnoj Gori. Diplomirala je modni dizajn u Beogradu. Izlagala je u zemlji i inostranstvu.

Najznačajniji modni događaji na kojima je prikazala svoj rad su AltaRoma Altamoda, Italia, Internacinalne smotre mode Kotor, Zagreb Fashion Week, Hrvatska, Solun Fashion Week, Grčka, Miami Fashion Week, SAD.

Dugogodišnja je saradnica na izradi uniformi za nacionalnu reprezentaciju sportista Crne Gore na Olimpijskim igrama, kao i na uniformama policije Crne Gore. Radi kao redovna profesorica na odsjeku tekstilnih predmeta u Podgorici.

yorica

Zorica Mišković-Pavićević

 Zorica Mišković – Pavićević je direktorica šoping mola Delta City u Podgorici. Punih osam godina šoping mol Delta City je omiljeno i najposjećenije mjesto u Podgorici, ima preko 80 zakupaca, i više od 1000 zaposlenih.

Ona je kreatorka mnogih humanitarnih akcija, koje su se odvijale baš u šoping molu Delta City.

Kreatorka je tradicionalnog bazara u organizaciji Međunarodnog kluba žena, i sva sredstva prikupljena sa navedenog bazara, namijenjena su u humanitarne svrhe. Zorica je takođe potpresjednica IWC-a, Međunarodnog kluba žena.

Mn.M.