ART SLAJDER

DEJAN LUTKIĆ ZA MNE MAGAZIN: Imam sreću da volim i da budem voljen

santa-marija-de-la-salute_snimanje_lutkicDejan Lutkić producent je i glumac jednog od, kako kaže, najtežih poslova koje je do sada radio, velikog i kompleksnog projekta ,,Santa Maria della Salute” režisera Zdravka Šotre.
Lutkić tumači blizance Radivoja i Svetislava Simonovića.
– Nisam imao ideju da ovog puta igram u projektu. Imao sam ideju da ostanem po strani i da se bavim samo produkcijom, jer do sada kada sam producirao ,,Svu tu ravnicu”, ,,Jagodiće” i ,,Ulicu lipa”, tu sam i igrao. Međutim, gospodin Zdravko Šotra je insistirao da igram baš ta dva lika, dr Radivoja Simonovića i Svetislava Simonovića. Doktor Radivoje Simonović je čovjek po kojem se zove klinički centar u Somboru, a doktor Svetislav Simonović je bio lični ljekar kralja Nikole na dvoru. Zahvaljujući tome, on je vidio da je to jako interesantno za igru. Meni se to dopalo i pričali smo o tome. Kao svaki glumac, prihvatio sam da igram s velikim oduševljenjem i sa velikim interesovanjem kako će to da ispadne na kraju, a ja se iskreno nadam da će zadovoljiti kriterijume cijelog posla, cijele serije, Zdravka Šotre kao reditelja i dragih gledalaca – kazao je Lutkić za MNE magazin.
Pitali smo ga i zašto nema danas takvih ljubavi kao što je bila između Laze Kostića i Lenke Dunđerski.
– Živimo u vremenu u kojem je, nažalost, ljubav postala potpuno deplasirana i sve je preraslo u čistu korist i instant događaje. Ljubav je nešto bez čega ja lično ne bih mogao da živim. Ljubav dobijamo odasvuda i prosljeđujemo je ljudima oko nas, bar to bi trebalo da nam bude dužnost. Ne bi trebalo da nam bude dužnost da smo zavidni, da mrzimo, da ne volimo ljude zato što zarađuju više novca od nas, zato što voze nekakva bijesna kola i tako dalje. Žao mi je što živimo u takvom vremenu- objašnjava Lutkić za naš portal.
santa-marija-de-la-salute_snimanje_lutkic_01Kaže nam da ima divnu porodicu, divnu suprugu ,,sa kojom sam proslavio 15 godina braka prije neki dan”, dvoje divne djece i ,,upravo ta ljubav koju imamo i koju gajimo jedno prema drugom, to je ono što nas najviše ispunjava i to je ono što niko nikada nikakvim novcem i nikakvim bogatstvom neće moći da plati”.
Koje bi stihove posvetio supruzi, s obzirom da film i serija nose naziv ,,Santa Maria della Salute” i da je to jedna od najljepših ljubavnih pjesama, bilo je naše naredno pitanje.
– Za mene je to definitivno jedna od dvije-tri najljepše ljubavne pjesme koje su ikada napisane, ne samo kad je u pitanju naša poezija, a kada kažem naša poezija mislim na bivšu Jugoslaviju, nego generalno. Možda bi bilo neskromno s moje strane posvećivati stihove Laze Kostića supruzi. Moja ljubav je ostvarena, hvala Bogu, a njegova ljubav nije bila ostvarena. Ja imam tu sreću da volim i da budem voljen i da imam tu vrstu bliskosti. Nažalost, Laza Kostić nije imao tu sreću. Ne bih se usudio ni jednog jedinog trenutka da pozajmim te trenutke, te stihove njegove, ne bih kompromitovao na bilo koji način tako veliku ljubav koja se nikad nije ostvarila – rekao je naš sagovornik za kraj razgovora.
B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga