DRUŠTVO PREPORUKA

INFOFEST 2016: Ovo su imena nagrađenih

sa-urucenja-nagrada-i-priznanja-infofest-2016Nagrade za najuspješnije učesnike 23. Festivala informatičkih dostignuća Infofest 2016 dodijeljene su sinoć. Nagrada za najbolji kompanijski nastup na ,,INFOFEST-u 2016” dodijeljena je kompaniji ,,Čikom” iz Podgorice.

Nagrada za najbolje rješenje prezentirano na ,,INFOFEST-u 2016” uručena je kompanija ,,Lanaco” iz Banja Luke za projekat ,,Implementacija SAP ERP poslovnog rješenja u kompaniji Elektroprenos-Elektroprijenos Bosne i Hercegovine.”
Nagrada za najbolji Autorski rad u okviru Regionalne naučno-stručne konferencije ,,INFOFEST-Pulse 2016” pripala je grupi autora: dr Radovan Cvetković, dr Dušan Krstajić, dr Miroslav Majstorović za rad ,,Sveobuhvatnom specifikacijom ka boljem poravnanju IT i poslovanja osiguravajuće kompanije.”
Nagrada za najbolji debitantski nastup na 23. Festivalu informatičkih dostignuća – INFOFEST 2016 dodijeljena je kompaniji ,,Amplitudo” iz Podgorice.
– Za izuzetnu tematsku zanimljivost i kvalitet prezentacije ,,Vreme digitalizacije – Internet of Things” Specijalno priznanje dobio je ,,Hewlett Packard Enterprise”, saopštili su organizatori.
Za izuzetan doprinos renomeu ,,INFOFEST”-a realizacijom 14. Međunarodne konferencije ,,Regulacija tržišta elektronskih komunikacija” i ,,Regionalnog razvojnog foruma za Evropu”, dodijeljeno je Specijalno priznanje Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i Međunarodnoj telekomunikacionoj uniji (ITU).
Posebno prizanje za sadržajan i obuhvatan nastup na ,,INFOFEST-u 2016” pripalo je kompaniji ,,Microsoft.”
– Za kontinuirano jačanje uloge ICT u poštanskom poslovanju Posebno priznanje pripalo je ,,Pošti Crne Gore.” Priznanje za kvalitet Dokument Menadžment Sistema prezentiranog pod nazivom ,,Od dokumenta do zadovoljnog klijenta” dodijeljeno je kompanijama ,,Mikrografija” i ,,Energodata”, navodi se u saopštenju.
Priznanje za kooperativnu, tehnološku implementaciju Pay Tv platforme – ,,TV za sve” pripalo je ,,Radio difuznom centru” i “Crnogorskom Telekomu.”
– Posebno priznanje za kvalitet rada dodijeljeno je Grupi autora: Aleksandar Đorđević, Margita Joksimović, Igor Đurić za rad ,,DMD On-trade-Horeca mobilna aplikacija nad heterogenim backend sistemom. Priznanje za kvalitet rada pripalo je grupi autora: Milena Vesić, Goran Zajić, Natalija Vugdelija, Ana Gavrovska, Irina Reljin za rad ,,Automatska selekcija relevantnih obeležja kod CBIR sistema baziranih na veštačkoj inteligenciji”, saopštili su organizatori.
Nagrade i priznanja uručili su član Stručnog odbora ,,INFOFEST”-a prof. dr Igor Radusinović, generalni direktor za promociju informacionog društva i telekomunikacije u Ministarstvu za informaciono društvo Ivica Ivanović i direktor INFOFEST-a Milan Mrvaljević.
Izvor: RTCG