DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Asistenti u nastavi od 1. septembra u obrazovno-vaspitnim ustanovama

Ministarstvo prosvjeteAsistenti u nastavi će biti angažovani od 1. septembra 2016. godine u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori za djecu kojima je ova pomoć potrebna, na osnovu rješenja o usmjeravanju i individualnog razvojno obrazovnog programa.

S obzirom na to da su raspisani parlamentarni izbori, a da Ministarstvo prosvjete nije odgovorno za donošenje Zakona o finansiranju političkih partija, cijeneći značaj obezbjeđivanja optimalnih uslova za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama, u saradnji sa obrazovno-vaspitnim ustanovama, roditeljima i osobama koje će raditi kao asistenti, Ministarstvo je uspjelo da organizuje nesmetano izvođenje nastave od 1. septembra za svu djecu sa posebnim obrazovnim potrebama.

Ističemo da nema mjesta za zabrinutost roditelja jer Ministarstvo prosvjete i obrazovno-vaspitne ustanove vode računa o potrebama djece kojoj je važna tehnička pomoć asistenata u pogledu obezbjeđivanja pristupa obrazovanju i obrazovnom postignuću u skladu sa Pravilnikom o načinu, uslovima i postupku za usmjeravanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama i individualnim razvojno-obrazovnim programom.