ART SLAJDER

SPEKTAKULARNA ,,PETROVAČKA NOĆ”: Publika pjevala iz sveg glasa sa Bajagom i ,,Instruktorima”, Damirom Urbanom i Anitom Popović

DSC_0159Turistička organizacije opštine Budva navikla je posjetioce njenih manifestacija na spektakl. Tako je bilo i sinoć na ,,Petrovačkoj noći” koja je okupila izuzetne izvođače – Anitu Popović sa ,,Tatamata bendom” (Crna Gora), Damira Urbana sa sastavom ,,Urban & 4” (Hrvatska) i Bajagu sa njegovim ,,Instruktorima” (Srbija).
Publiku su činili posjetioci iz Crne Gore i regiona svih životnih dobi. Šetalište ispred hotela ,,Palas” bilo je ispunjeno i spektakl je mogao da počne.
DSC_0017Prvi su se na scenu popeli domaćini – Anita Popović i ,,Tatamata bend” koji predvodi na solo nastupima Renata Perazić. Perazić je sinoć preuzela ulogu pratećeg vokala. Ovaj izvrsni spoj dopao se i publici, pa je plesala i pjevala uz svjetske hitove. Popović je za kraj ostavila numeru ,,Marija” čiji je autor Zele Lipovača iz ,,Divljih jagoda” i oprostila se od publike za taj koncert akapela otpjevavši sa Perazić i publikom refren ove numere.
DSC_0073Dolazak Damira Urbana na binu ispraćen je gromkim i dugim aplauzom i vriscima. Njegov nastup otvoren je numerom ,,Kada se voda povuče”.
– Dobro veče svima. Vjerujem da ste svi ovdje zbog Bajage – pozdravio je Urban publiku, a ona mu na to kratko i jasno odgovorila: ,,NE!”
On se na to nasmiješio i zapjevao numeru ,,Ruke”.
Urbana je oduševilo to što je publika znala svaku pjesmu, pa je zapitao izvanredni bend: ,,Je l’ imamo koju da je možda ne znaju?”
Ipak, najveće ushićenje kod publike počelo je već sa prvim taktovima numera ,,Budi moja voda” i ,,Mjesto za mene”, pa je taj talas adrenalina dopro i do samog Urbana koji se približio publici i dao joj da pjeva. Samo što je završio pjevanje numere ,,Mjesto za mene”, publika je sama krenula refren i Urban se predao toj čaroliji prepustivši joj stihove.
– Oni koji su čekali Bajagu, hvala vam što ste nas istrpjeli, oni koji su malo čuli za nas, hvala, zovite nas, mi ćemo opet doći. Nikad nismo bili ovdje zimi. Bilo bi lijepo doći – kazao je Urban za kraj.
Ispraćen je gromkim aplauzom i pozivom na bis na koji se nije vratio kako bi ispoštovao satnicu manifestacije.
Uslijedio je predivan vatromet koji su u oduševljenju snimanjem mobilnim telefonima ispratili svi posjetioci.
DSC_0147Bajaga i sjajni ,,Instruktori” dočekani su dugim i gromkim aplauzom.
– Dobro veče, Petrovac! Veliko je zadovoljstvo da smo tu – kazao je Bajaga.
Uslijedile su numere ,,Sa druge strane jastuka”, ,,Red i mir”, ,,Godine prolaze”, ,,Ako treba da je kraj”, ,,Verujem, ne verujem”, ,,Na vrhovima prstiju”, ,,Lepa Janja ribareva kći”, ,,Dobro jutro, džezeri” i druge.
Publika je skakala, držala ruke visoko u vazduhu i pjevala ,,Veselu pjesmu”, snimala mobilnim telefonima, da bi potom zažmurila i uživala u pjesmi ,,Zažmuri”.
Plesali su i pjevali uz ,,220 volti”, ,,Plavi safir”, ,,Ti se ljubiš na tako dobar način”, a za kraj regularnog dijela i ,,Moje drugove” u kojoj je publika sačinila ,,vozić”. Na bis je otpjevana numera ,,Od kada tebe volim”.

This slideshow requires JavaScript.


Posjetioci su uživali i u bogatom dnevnom programu koji je podrazumijevao sportske igre, podjelu velikih količina ribe i vina, uz zvuke primorskih klapa, kao i izložbi autentičnih suvenira i radova umjetnika iz Budve.
Tekst i foto: B.R.

kud duga

One Response to SPEKTAKULARNA ,,PETROVAČKA NOĆ”: Publika pjevala iz sveg glasa sa Bajagom i ,,Instruktorima”, Damirom Urbanom i Anitom Popović