DOM DOM_IZDVOJENO

DIZAJN: Sigurni smo da biste voljeli da imate svaki od ovih izuma (foto)

Kako izgleda kada se spoje digitalno i ono opipljivo? Japanski dizajner Ken Kavamota stoji iza ovog uređaja koji on sam naziva Tempeskop. Ako će sljedeći dan padati kiša, unutar uređaja padaju prave kapljice vode, dok realni bljeskovi munje najavljuju nevrijeme. Jedino što ovaj uređaj još ne može je da proizvodi pahuljice.

Ogledalo-šoljice

mirror-cups

Foto: http://www.dbrostokyo.com/

Japanski tim dizajnera D-Bros osmislio je jedinstvene šoljice koje zbog površine slične ogledalu odražavaju zanimljive šarene uzorke pripadajućih tanjirića kada se na njih odlože. Zbilja originalno i praktično!

Sjedaljka za tatina ramena

saddlebaby

Foto: http://www.saddlebaby.com/

Uz ovu sjedalicu vaše dijete više neće htjeti da se umara šetnjom. Saddlebaby je posebno osmišljena za djecu koja vole očevima da sjede na ramenima. Djetetu su noge osigurane posebnim kaišem s kopčama što tati omogućuje slobodne ruke.
Slavina koja uz štednju vode pravi umjetnička djela

water-conservation-swirl-faucet-design-simin-qiu-4

Foto: http://tanyaheathcanada.com/

Zašto bi bilo dosadno ako može biti posebno? Londonska dizajnerka Simin  Kju uspjela je spojiti efikasnost uštede vode i vizuelni utisak.  Slavina uz pomoć ugrađene turbine smanjuje potrošnju vode za 15 posto, dok u isto vrijeme oblikuje mlaz vode stilski prijatne mrežne spirale.

Vrt oko vrata za ljubitelje prirode

lapel-black-3

Foto: http://www.wearableplanter.com/

Kolin Džordan izumio je poseban nakit koji će obožavati svi ljubitelji prirode. S pomoću 3D štampača izrađuje male vaze u koje  posadi cvijet koji normalno raste kao i običan cvijet u tegli. Ovaj jedinstveni ,,živi” nakit nosite oko vrata, kao broš ili njime ukrasite radni prostor.

Kugla za kupanje

18305-1407411288_roskoshnye-vanny-16-650-8c31caa82d-1468504103

Uvijek ste maštali o posebnom komadu enterijera? Ne tražite dalje, našli smo nešto za vas! Ovu pomalo egzibicionističku kadu osmislio je Rus Aleksandar Zukovski. Može se smjestiti bilo gdje, sigurno neće proći nezapaženo. Puni se odozgo, pa može poslužiti i kao tuš.

Prenosne stepenice vode vas na vrh stabla dok kažete keks

canopy_stair_1

Foto: http://www.canopystair.com/

Gdje su bili izumitelji ovih ljestvi dok smo se kao djeca pokušavali popeti na svako stablo? No, nikada nije kasno jer uz CanopyStair možete jednostavno doći do vrha stabla, a spuštate se na isti način. Prenosne stepenice prilagodljive su obliku svakog drveta i ne oštećuju mu koru.

Supermen dolazi u pomoć

supershelf-bookend-makes-it-look-like-superman-is-holding-up-your-books-0

Foto: http://www.artoridesign.com/

Knjigoljupci, ovo je za vas! Vaše knjige od sada su sigurne od pada s police jer ih drži ni više ni manje nego Supermen. Bilo bi lijepo da je pravi Supermen u pitanju, ali ova metalna polica izvrsna je zamjena. Tajna se krije u magnetnoj bazi police koja privlači isto tako magnetni pol Supermena, dajući iluziju da knjige stvarno pridržava poznati junak.

Vrijeme ispisano riječima

23605-clock-650-53c212670e-1468504103

Foto: http://www.qlocktwo.com

Sve što je lijepo kratko traje? Uz ovaj sat činiće vam se da nije prošla ni sekunda.

Šoljica kafe ljubi vas za dobro jutro

coffee_cup_kiss_02

Foto: http://www.behance.net

Još jedan od ludih azijskih izuma, ovaj put Korejca Janga Vu Seoka. Ako kao i Jang volite poljupce s ukusom kave u rano jutro, ne propustite da naručite ovu šoljicu.

Armstrongova lampa

armstronglight

Foto: http://www.behance.net

Futuristička lampa neobičnog dizajna neodoljivo nas podsjeća na Mjesec zbog mnoštva malih i velikih kratera kroz koje dopire svjetlost. Jačina svjetlosti reguliše se otvaranjem ili zatvaranjem kratera što čini ovu svjetiljku jedinstvenim ukrasom na noćnom stolu. Ime je dobila u čast poznatog američkog astronauta Nila Armstronga.

Nevidljiva tastatura budućnosti

airtype-keyboardless-keyboard-3

Foto: https://gest.co/

Tastatura koja stane u šaku jedne ruke san je svakog tech geeka. Nevidljiva Noki tastatura zapravo radi na konceptu dvije tzv. narukvice koje se omotaju oko šake te prate kretanje prstima. Lagane su za korištenje i ono što je najvažnije – možete ih ponijeti gdje god krenuli.

Panj-lampa

stump-light-cracked-log-lamp-1548

Foto: http://www.duncanmeerding.com.au/

Izvrsna prenosiva lampa izrađena od pravog panja kao stvorena je za boravak u prirodi. Led trake montirane unutar drveta svijetle kroz pukotine panja, stvarajući vesele snopove svjetlosti.

Valjci uz koje kolači nikad neće biti isti

18905-23423434-650-bc1a6ce194-1468504103

Foto: http://www.etsy.com

Valjci s izrezbarenim uzorcima cvijeća, životinja ili srdašaca vašim će kolačićima dati poseban štih i učiniti pečenje kolača jedinstvenim doživljajem.

Izvor: Net.hr