ART SLAJDER

JANA MIRKOVIĆ: Spot za pjesmu ,,Oluja” snima se na Njegušima i u Budvi

Jana Mirkovic_24 (2)Ostalo je još 40 dana do početka dječjeg ,,Eurosonga” u Sofiji. Pripreme u gradu domaćinu su u toku, zvanična pjesma je napravljena,  scenografija je u izradi.

Našu zemlju predstavlja 15-godišnja Jana Mirković, djevojka raznovrsnog talenta, od pjevanja, plesa, sviranja klavira i violine do novinarstva. Sastali smo se sa njom kako bismo vidjeli kako protiču pripreme.

– Pjesma je završena. Mirsad Serhatlić, Vladimir Graić Graja, Boban Novović i ja smo sjajno odradili svoj posao. Ja sam dobro iznijela pjesmu. Pripremam se sa Marijom Mihajlović iz Beograda, tako da je i njena uloga u svemu ovome važna – počinje priču za MNE magazin Jana Mirković.

Što se tiče spota za numeru ,,Oluja”, Mirković otkriva da će ga snimati ekipa Televizije 777.

– Zahvalna sam Lutriji Crne Gore koja je imala sluha za  značaj ove manifestacije za Crnu Goru i za mene. Iako je u pitanju dječja ,,Evrovizija” i mi djeca smo promoteri svoje zemlje, pogotovo kada se učestvuje na tako značajnoj manifestaciji na kojoj ove godine uzima učešće 17 zemalja – kazala je Mirković.

Jana Mirkovic_22 (2)

Ovo nije prvi put da naša sagovornica predstavlja Crnu Goru na značajnom događaju.

– Tako je. Najprije ću istaći projekat ,,Jutro nad Crnom Gorom” reditelja Slobodana Milatovića 2006. godine u kome sam bila jedino dijete učesnik sa svojih šest godina. Tada nisam bila svjesna značaja te manifestacije, ali sam bila ponosna kada sam pjevala pjesme ,,Crna Goro” i ,,Na moju zemlju ličim” i kada sam nosila crnogorsku nošnju. Prije toga, sa pet godina sam pjevala pred prvim zasjedanjem OEBS-a u Crnoj Gori – istakla je Mirković.

,,Pjesmu Evrovizije” uvijek krasi i interesantna koreografija.

– Pečat kompletnog utiska na sceni daje i koreografija koju priprema Milica Cerović. Vježba se punim kapacitetom. Ne bih još uvijek razotkrivala ništa – kazala je Mirković.

Stajling na sceni i van nje veoma je važan. Kada god bismo se sastali sa Janom imala je na sebi lijepe i zanimljive odjevne kombinacije, pa smo pitali ko se brine za to.

– Osim Ivane Murišić, koja radi kostim za dječju ,,Evroviziju”, za moj svakodnevni stajling se brinu moja majka, moja sestra Ana i, naravno, tu su mi velika podrška moj brat Davor i moj otac – otkrila je naša sagovornica.

Takmičenje se bliži. Interesovalo nas je da li ima treme.

– Polako se useljava trema, ali nadam se da će to biti pozitivna trema koja će me podstaći da na najbolji način predstavim Crnu Goru – rekla je Mirković.

Jana MIrkovic_27 (2)

Promocija pjesme, kako je navela Mirković, biće kada bude snimljen spot, oko 20. oktobra.

– Spot se snima na Njegušima i u Budvi i u njemu učestvuju djeca iz plesnog studija ,,Matriks” i Matija Grubač iz Nikšića – otkrila je naša sagovornica.

Ova sjajna, talentovana 15-godišnjakinja dodala je da u hodu treba rješavati još neke probleme koji se javljaju kao dio priprema za Eurosong.

–  Dijete uvijek osjeća problem koji je prisutan. Tako sam ja, uz roditelje, opterećena sa sponzorstvima, jer treba iznijeti ovaj projekat i finansijski – povjerila nam se Jana.

Jana je i ovoga puta odabrala divne stihove za naše čitaoce:

– Pozdravila bih vas stihovima iz svoje pjesme ,,Na moju zemlju ličim”. ,,Govoriš mi da sam dijete, da za ljubav još sam mala, a ti ne znaš mrčio se koliko sam ljubavi svojoj zemlji dala.”

Za kraj našeg razgovora, Jana je zahvalila sponzorima ,,Lutriji Crne Gore”, Televiziji 777 i ,,Montenegro airlines”-u, kao i prijateljima ,,Optici Sole” i butiku ,,Shura” iz Beograda.

Bojana Radonjić
Foto: Boris Šekularac

kud duga