ENGLISH SLAJDER

JANA MIRKOVIĆ: Zaokružena je priča, ,,Oluja“ će biti predstavljena krajem mjeseca

Jana-Mirkovic_10Prošlo je više od dva mjeseca otkako smo razgovarali sa predstavnicom Crne Gore na dječjem ,,Eurosongu“, 15-godišnjom Podgoričankom Janom Mirković.

Odlučili smo da vidimo šta ima novo kod nje, sreli se na istom mjestu na kojem smo radili prethodni intervju. Mnogo je toga urađeno, Jana je sada gimnazijalka i uspješno se, kaže, prilagođava novoj školskoj sredini.
– Ovih dana sam zakoračila u Gimnaziju ,,Slobodan Škerović“. Odjeljenje mi je sjajno, veoma se lijepo družimo. Ovom prilikom bih htjela da ih pozdravim, moje odjeljenje IE i razrednu Vesnu Burzan – prenosi Jana prve utiske iz Gimnazije.
Pored obaveza u školi, Jana se vrijedno priprema za nastup na dječjoj ,,Pjesmi Evrovizije“ koja će 21. novembra biti održana u Sofiji.
– Danas vam mogu reći mnogo više nego prošli put, jer je na neki način zaokružena priča. Muziku je radio Mirsad Serhatlić, aranžman Vladimir Graić Graja, a tekst Boban Novović. Za koreografiju je zadužena Milica Cerović iz Beograda, a za stajling Ivana Murišić, kreatorka iz Nikšića – otkriva naša mlada talentovana sagovornica.
Pjesma će, kaže Jana, biti gotova krajem septembra, a promocija će biti na Radio Televiziji Crne Gore. Nakon toga biće snimljen i spot.
– Glavni cilj mi je da opravdam povjerenje koje mi je ukazala Televizija Crne Gore i da na najbolji način predstavim moju Crnu Goru – kaže Mirković.
Naša sagovornica ima mnoga interesovanja. Među njima je i pozorište.
– Volim pozorište više nego bioskop zbog žive kopče sa glumcima. Najviše mi se dopao mjuzikl ,,Čikago“ – ističe Mirković.
Za kraj, naša sagovornica je imala dvije lijepe poruke za odrasle i tinejdžere.
– Poruka za odrasle bi bio stih Jovana Dučića: ,,I kada te život bolno razočara i kada prestanu i želje i snovi, ono što nam vrati jedna suza stara vrijedi jedan život neznani i novi.“. A za tinejdžere: ,,Vjerujte u sebe, u svoje snove i borite se za njih. I ja sam se borila za svoje snove i eto, ostvarila mi se želja da predstavljam Crnu Goru na dječjoj ,,Evroviziji“ – poručuje Jana Mirković.
Bojana Radonjić
Foto: Boris Šekularac