ART ART_IZDVOJENO

PAZI, SNIMA SE: Kadrovi sitkoma ,,Dojč kafe” u ,,Elit restoranu”

Dojc-cafe

Kadrovi sitkoma ,,Dojč kafe” snimani su sinoć u podgoričkom restoranu ,,Elit”. Režiser Milorad Milinković prve kadrove namijenio je glumcu i producentu serije Dušanu Kovačeviću, glumici Andrei Mugoši, te statistkinjama pjevačici Nini Žižić i vlasnici modne agencije ,,National style” Nini Stanišić-Karaklić i manekenkama. Ispred kamera odigravala se žurka, otvarao se šampanjac i sve je bilo opušteno. Snimanje su kasnije nastavili vani.

Riječ je o takozvanoj komediji situacije i priči o Podgoričanima.

– Humorističku seriju Crna Gora nije imala od ,,Đekne”, a to je bila serija koja se bavila nekim ruralnim mentalitetom. Ovo je, vjerovatno, prva crnogorska serija koja se bavi urbanim mentalitetom, urbanom Podgoricom. Što se tiče regiona, razlikovaće se po tome što mislim da je kvalitetnija od ostalih. Pametna je i duhovita i nadam se da će biti smiješna i da će ljudi voljeti da je gledaju – kazao je za MNE magazin Milorad Milinković.

On je dodao da je humor u ovoj seriji univerzalan, te da ne govori samo o mentalitetu.

– Moći će da je gledaju u Beogradu, Sarajevu, Ljubljani, Skoplju, gdjegod. Mislim da će biti jako duhovita i razumljiva za sve – istakao je Milinković.

Dušan Kovačević rekao je da je ključna stvar koja je presudila  da bude i producent serije ta da smatra da se nije dokazao  na platnu onako kako je smatrao da treba.

– To su neke stvari koje su se akumulirale u meni i mislio sam da će doći vrijeme kada će me neko pozvati da igram u seriji ili filmu. Nije da nije bilo ponuda, ali eto, sticajem okolnosti nisu se ostvarile i krenuo sam da produciram  sve to. U početku uz pomoć Ratka Jovanovića iz ,,Goratona” i Ivana Đurovića, a veliku zahvalnost dugujem Radu Vojvodiću i menadžmentu Javnog servisa, jer da njih nije bilo, ne bi bilo ni ovog projekta – istakao je Kovačević za MNE magazin.

Zoran Vujović tumači lik Dača Rukole.

– Potiče iz bogate porodice i  on sa svoja dva najbolja druga ulazi u posao otvaranja kafane da bi  roditeljima dokazao da može sam da se brine o sebi i da ne moraju baš da ga tretiraju kao kretena – rekao je za MNE magazin Vujović.

On je dodao da je u prihvatanju uloge presudilo to što su Dušan Kovačević, Mišo Obradović i on stari drugovi.

– Ta ideja je nekako potekla iz te energije. To je sad poprimilo vrlo ozbiljne dimenzije, jer taj sitkom se prvi put radi kod nas. Scenario, ekipa, tehnička podrška su odlični, reditelj je vrhunski – kazao je Vujović.

Mišo Obradović u seriji tumači lik Mihe The Man-a.

– On je onako pomalo alternativni gradski lik koji sluša jermenski hip-hop i gleda filmove za koje nikad niko nije čuo ni vidio. To je neki njegov fazon – kaže Obradović za MNE magazin.

On ističe da se nije puno dvoumio oko prihvatanja uloge.

– Stefan Bošković i Popaj Radunović pisali su jake dobre epizode,tako da je to  za glumca uvijek poslastica. Baš sa velikim zadovoljstvom i vrlo rado sam prihvatio ovo da radim – rekao je Obradović.

Marko Janketić kazao je za MNE magazin da nikada nije radio ovakvu vrstu serije koje su specifične po tome da glumac igra brzo, oboji fino karakter i sve to bude prijemčivo za publiku.

– To je meni bio izazov. Tumačim lik Đina Milačića, popularnog menadžera koji se bavi organizacijom žurki. Zovu ga mladi, neiskusni početnici koji otvaraju kafić da im pomogne da to otvaranje prođe najbolje moguće i da se čitava Podgorica upozna sa tim novima kafićem. Dolazi do niza komičnih situacija kasnije kroz čitavu sezonu – istakao je Janketić.

Snimanju su prisustvovali sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković-Vukčević,  pisac Ognjen Spahić, glumica Dubravka Drakić, režiser Nikola Vukčević, direktor Nacionalne modne komode Crne Gore Srđa Lubarda, scenarista sitkoma Aleksandar Radunović Popaj, producent Ivan Đurović, muzičar Edo Abdović i drugi.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.

Foto: B. Šekularac

kud duga