ART PREPORUKA

FILM „RUSKE KAPE“: Snimanje se završava 25. maja

ksenija popvic

Ksenija Popović

Film „Ruske kape“ koji se bavi heroinskim ovisnicima i narkomanijom kao problemom, počeo se snimati na prostoru Podgorice i Danilovgrada 15. i trajaće do 25. maja.

Sagovornica MNE magazina i scenaristkinja filma Ksenija Popović kazala je da je glumačka ekipa isključivo crnogorska, da se realizuje u edukativne svrhe, bavi se narkomanijom kao problemom i to na način na koji se do sada o tome nije govorilo na našim prostorima.

– Realizujemo ga u edukativne svrhe, jer ovo je namjenski film za koji smo sklopili dogovor sa Zavodom za školstvo da bude uvršten u redovnu nastavu u srednjim školama i višim razredima osnovne škole. Ali to ne znači da je bilo čime umanjena njegova umjetnička vrijednost, naprotiv- ističe Ksenija.

Kazala je da glavnu ulogu u filmu tumači Momčilo Otašević, oko koga se odigrava čitava radnja.

– Momo je fantastičan glumac i divna osoba. Odavno želimo da radimo zajedno i  to se konačno ostvarilo i nadmašilo sva očekivanja. Smatram da smo sjajan tandem i usudiću se da tvrdim da je ovo tek prvi u nizu zajedničkih projekata – kazala je naša sagovornica.

ruske kape

Sa snimanja

Uz Moma, tu je i ostatak sjajne glumačke ekipe: Mišo Obradović, Julija Milačić, Andrea Mugoša, Vanja Milačić, Branka Femić, Zoran Vujović i Slaviša Čurović koji se ovim projektom vraća crnogorskom filmu nakon jedanaest dugih godina odsustva. Ksenija je dodala da sa njima glumi i dvoje djece, sa kojima su svi zadovoljni.

– Petogodišnja Čarna Marković je zablistala u ulozi Momčilove i Andreine kćerke, dok je desetogodišnji Jovan Radulović bio pravi profesionalac u ulozi mlađeg Igora, a pri tom mu liči više nego Momo samom sebi sa fotografija iz djetinjstva – otkrila nam je Ksenija.

Film Ruske kape realizuje produkcijski tim koji sačinjavaju Ksenija Popović, Filip Đurišić, Duško Zaganjor i Stefan Rakočević. Reditelj je Kosta Đorđević, asistent režije Gojko Berkuljan, a direktorka fotografije je Bojana Andrić. Sve se radi po scenariju Ksenije Popović. Ona je zadovoljna atmosferom na setu i nada se da će se ovaj tim okupljati još puno puta za nove projekte.

Katarina Janković

kud duga