DRUŠTVO PREPORUKA

IZLOŽBA DINOSAURUSI ARGENTINE: Džinovi Patagonije od 6.juna u Budvi

 

 

DIV-Mtel--press2

Svjetski poznata izložba Dinosaurusi Argentine: Džinovi Patagonije biće održana u halama Jadranskog sajma u Budvi u periodu od 1. juna do 31. avgusta, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Podgorici. Izložbu organizuje NVO “DIV” u saradnji sa kompanijom m:tel i Turističkom organizacijom Budva.

Postavku čini 25 jedinstvenih i originalnih replika dinosaurusa. Osim izložbenog sadržaja, posjetioci će biti u prilici da vide i postavku Prirodnjačkog muzeja Crne Gore pod nazivom “Crna Gora u doba dinosaurusa”, biće emitovani dokumentarni filmovi i osmišljen dodatni sardžaj specijalno namijenjen djeci.

PR izložbe Ivana Radovanović podsjetila je da su autori i vlasnici izložbe iz Argentine i jedni su od najpoznatijih arheologa, muzeologa i paleontologa na svijetu. Ona je saopštila i da su ovu postavku do sada vidjeli stanovnici Vašingtona, Čikaga, Torina, Budimpešte…

Koordinatorka projekta dr Snežana Dragićević kazala je da ljeto u Budvi počinje s dinosaurusima.

-Osim originalnih replika skeleta 25 vrsta dinosaurusa predstavljenih u prirodnoj veličini, biće izloženo i devet realnih rekonstrukcija dinosaurusa, 12 interaktivnih edukativnih stanica, 15 velikih ilustracija kao i 3D ilustracije. Ekskluzivan eksponat je ogromna kandža koja je jedno od najspektakularnijih paleontoloških otkrića-kazala je dr Dragićević.

PR menadžerka kompanije  m: tel Ana Martinović kazala je da je kompanija sa velikim zadovoljstvom prihvatila poziv na saradnju u ovom projektu, jer im je cilj da pomažu slične projektne od kulturnog i obrazovnog značaja.

-Svi koji žele da vide izložbu u našim poslovnicama mogu kupiti vaučer-ulaznice po cijeni od pet eura. Kako bi posjetioci imali najpovoljniju internet uslugu uz svaku kupljenu ulaznicu pripremamo i specijalni poklon-kazala je Martinović.

I TO Opštine Budva prepoznala je, prema riječima PR Darje Marović ovu izložbu kao jedan od najznačajnijih događaja u Crnoj Gori ove godine.

-Sigurni smo da će izložba u Budvi biti veoma uspješna-kazala je Marović.

Organizatori su naveli da je cijena ulaznice pet eura, a za djecu mlađu od pet godina ulaz je besplatan.